Sukob policije i građana u Zvečanu, zapaljeno vozilo

Vesti 26. maj 202312:28 > 14:01 86 komentara

U Zvečanu je došlo do sukoba okupljenih građana i kosovske policije, a čuju se i rafali, javio je dopisnik RTS.

RTS navodi da je zapaljeno policijsko vozilo, kao i da su bačene šok bombe.

Podsetimo, danas iza 11 sati oglasile su se sirene za uzbunu u Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici i Zubinom Potoku.

Ispred zgrade opštine Zvečan okupili su se ljudi i kako je ranije javila reporterka Kontakt plus radija Ana Marija Ivković – svojim telima zatvaraju ulaz. RTS javlja da su u pitanju zaposleni u tim institucijama.

Na fakultetima i u školama u Kosovskoj Mitrovici prekinuta nastava. RTS javlja i da su postavljene barikade na putevima u Leposaviću, kao i da su se u tom mestu  pojavila blindirana vozila.

Veliki broj pripadnika policije raspoređen je ispred zgrade opštine, oni su u pancirima i s kacigama, navodi ona. Kako kaže, prišli su građanima da sa njima popričaju, kako bi se pomerili s mesta ispred zgrade, što oni odbijaju.

Sirene su se, kako Ivković, začule prvo u Zubinom Potoku, a građani su, kako prenosi, dobili informaciju da je novoimenovani gradonačelnik zatražio intervenciju policije za ulazak u zgradu opštine u Zubinom Potoku. Zatim su se začule sirene i u Leposaviću i u Zvečanu i građani su počeli da se okupljaju i u tim mestima.

Dok građani severa Kosova stoje uglavnom ispred opštinskih zgrada, nedaleko od njih se nalaze i pripadnici Euleksa, Kfora i Kosovske policije.

Uskoro opširnije…

Komentari (86)

Vidi sve komentare