Skijaš teško povređen na Kopaoniku

Vesti 13. jan 202216:34 > 17:13 22 komentara
TANJUG/ GORSKA SLUZBA SPASAVANJA/ DUSAN MISIC

U ski centru Kopaonik danas se dogodila nesreća u kojoj je jedan skijaš teško povređen i on je transportovan u Klinički centar Srbije u Beogradu, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

U spasavanju povređenog skijaša učestvovali su medicinski radnici, pripadnici Gorske službe spasavanja i Helikopterska jedinica MUP, navodi se u saopštenju.

Podseća se i da, u skladu sa sporazumom sa „Skijalištima Srbije“, od ove sezone na Kopaoniku dežura Helikopterska jedinica MUP za evakuaciju i spasavanje povređenih skijaša, kao što je praksa u svim svetskim ski centrima.

GSS: Povređeni skijaš za manje od tri sata transportovan u Beograd

Na Kopaoniku je, uz pomoć policijskog helikoptera, završena akcija spasavanja muškarca sa teškom povredom glave, saopštila je Gorska služba spasavanja (GSS).

„Muškarac srednjih godina povređen je na stazi Krčmar i za nešto manje od tri sata transportovan je u Beograd, u Klinički centar“, navodi se u saopštenju.

Akcija je izvedena u saradnji sa helikopterskom jedinicom Ministarstva unutrašnjih poslova, Skijalištima Srbije i lekarima iz trauma centra na Kopaoniku.

U akciji je učestvovalo pet spasilaca GSS, a korišćena je usluga hitnog medicinskog transporta helikopterom.

„Ta pomoć je od ove godine dostupna na Kopaoniku, zahvaljujući nedavnom sporazumu o saradnji MUP, Skijališta Srbije i GSS“, navodi se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare