SKOJ: Šapić demonstrirao „primitivni i jalovi antikomunizam“

Vesti 05. apr 202412:12 14 komentara
N1

Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) osudio je ideju predsednika Privremenog organa Beograda Aleksandra Šapića da se posmrtni ostaci doživotnog predsednika Jugoslavije Josipa Broza Tita izmeste u Kumrovec i ocenio da je prvi čovek glavnog grada time demonstrirao "primitivni i jalovi antikomunizam".

„Tito je bio vrhovni komandant partizanske vojske u Drugom svetskom ratu, i kao takav se borio i doneo slobodu kako srpskom tako i svim drugim jugoslovenskim narodima od naci-fašističkog okupatora, uz naravno neizmeran doprinos sovjetske Crvene armije. Tito je do smrti bio predsednik Jugoslavije u kojoj su svi Srbi bili u jednoj državi i uživali visok stepen socijalne pravde što nije slučaj u kapitalističkoj Srbiji gde je Šapić funkcioner u vladajućoj strukturi“, piše u saopštenju.

SKOJ je ocenio da se Aleksandar Šapić bezrazložno diči patriotizmom jer ne poznaje ni običaje srpskog naroda u kome se izmeštanje posmrtnih ostataka bez saglasnosti potomaka smatra uzurpatorskim činom i skrnavljenjem.

Pročitajte još:

„Zbog svog doprinosa interesima naroda Srbije, Josip Broz Tito zasluženo počiva u Kući cveća, a besprizorni Aleksandar Šapić nije dostojan ni relevantan da iznosi svoj sud o njemu“, piše ta organizacija.

SKOJ je, takođe, najavio da će 25. maja organizovati miting ispred Kuće cveća, na dan koji se u socijalističkoj Jugoslaviji obeležavao kao Dan mladosti i Titov rođendan.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare