Kandidatkinja bliska SNS nije dobila potrebnu većinu glasova za direktora škole

Vesti 07. okt 202219:36 > 20:55 24 komentara
N1

I pored pritisaka i pretnji koje su uoči izbora za dirketora škole "Jožef Atila" nastavnici i roditelji navodno trpeli od rukovodstva škole, kandidatkinja bliska SNS nije dobila potrebnu većinu od 69 glasova na sednici posebnog nastavničkog veća.

Od više od 130 zaposlenih, dobila je 58 glasova, kažu zaposleni u školi koji su napustili sednicu nakon što je glasanje završeno.

Podsetimo, ranije je izborna komisija iz trke za direktora eliminisala kandidatkninju koja prilikom prva dva pokušaja dobila ubedljivu podršku kolektiva.

Dok je trajala sednica za izbor direktora, protestovali su roditelji i nastavnici. Njihovi zahtevi su izbor školskog odbora i konkursne komisije po propisanim procedurama, odgovornost prosvetne inspekcije zbog propusta u radu tokom nadzora kada su poništena dva konkursa i prestanak svih pritisaka na zaposlene koji ne žele trenutnu v.d. direktorku na čelu ove ustanove.

Oni su nosili transparente „Deca na prvo mesto“, „Izbor bez izbora“, „Stop – SNS zona škole“, kao i „Podrška majkama Pećinaca“.

Inače, nekoliko sati uoči protesta, nastavnici novosadske škole „Jožef Atila“ dobili su od sekretara škole poruku u kojoj im se indirektno preti otkazima, ukoliko se pojave na protestu.

U poruci koju potpisuje sekretarka škole Zita Jakovljević nastavnicima se sugeriše da „otvore oči“ jer će se u narednim godinama broj odeljenja, a time i nastavnika, smanjivati.

„Meni lično time bi bio olakšan posao, jer šta je to napraviti 50 rešenja za godišnji odmor u odnosu na sada 136 rešenja. Tako da izvolite pobrinuti se za svoju budućnost“, stoji u poruci koja je poslata svim nastavnicima.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare