Slatke ali ipak muke – škola u Mirijevu puna đaka, potreban dodatni prostor

N1

U beogradskom naselju Mirijevo postoje samo dve škole. "Pavle Savić", koja je jedna od najvećih u Srbiji, broji više od 2.000 đaka. U školi kažu da su kapaciteti prepuni i da su se obraćali Ministarstvu prosvete.

Direktor škole Milan Krstić kaže za N1 da je reč o „slatkim mukama“.

„Ove godine smo upisali devet odeljenja prvog razreda. Ukupno je u školi 2.036 učenika razvrstanih u 73 odeljenja – 38 odeljanje mlađih razreda i 35 starijih“, kaže on.

Dodaje da su prilikom izrade rasporeda časova uočene poteškoće – da toliki broj odeljenja uklope sa rasporedom kabinetske nastave i, naročito, fizičkog vaspitanja.

„Sledeće godine nam pristiže 11 odeljenja četvrtog razreda, a izlazi osam odeljenja osmog, tako da će se uvećati broj odeljenja starijih razreda na 38 i veliki je problem prostora“, objašnjava Krstić.

Prema njegovim rečima, sličan problem postoji i u školi „Despot Stefan Lazarević“ i dodaje da se u razgovoru sa direktorkom te škole došlo do ideje eventualne izgradnje manjeg objekta u okviru škole – sa malom fiskulturnom salom i četiri, pet učionica.

„To bi na neko vreme rešilo problem nedostatka prostora u Mirijevu, ali smo konstatovali da je neophodna još jedna škola“, kaže Krstić.

Direktor Krstić ističe da škola ima dobru saradnju sa Ministarstvom prosvete, lokalnom samoupravom i Gradom Beogradom, navodeći da uz njihovu pomoć imaju dobre uslove za rad, ali da je problem nedostatak kapaciteta.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare