Škoro: Nisam izrekao nijednu pretnju Danilu Vučiću, vlast se uznemirila zbog istine

Vesti 08. jul 202413:45 68 komentara
N1

Novinar Srđan Škoro izjavio je da u intervjuu zrenjaninskoj televiziji KTV nije izrekao nijednu pretnju sinu predsednika Srbije Danilu Vučiću, zbog čega ga u protekla dva dana optužuje vrh Srpske napredne stranke, a Više javno tužilaštvo pokreće istragu.

Škoro za agenciju Beta navodi da se vlast uznemirila samo zbog istine izrečene o prirodi ovog režima i ljudi koji ga predstavljaju.

„Vidim da su se predsednik, njegovi poslušnici i ulizice silno uznemirili zbog intervjua bivšeg novinara koga ova vlast već više od deset godina politički progoni, uništavajući mu život i karijeru. Ništa od onoga što kažu da sam rekao na televiziji KTV iz Zrenjanina nije istina, već su reči i rečenice izvučene iz konteksta kako bi to poslužilo recikliranju specijalnog propagandnog programa, koji je postao način vladanja državom“, rekao je Škoro.

Svako to može da zaključi, dodao je, ukoliko odgleda integralni snimak mog gostovanja i uporedi sa sečenim i montiranim snimkom.

„Nikakvu pretnju nikome nikada nisam izrekao. U pitanju je još jedna od brojnih laži kojom se ovaj narod veoma uspešno sve vreme truje od dolaska naprednjaka na vlast. I to sve zbog toga kako ne bi sagledao ko i na koji način izdaje državne i nacionalne interese, besomučno se bogati pljačkajući sopstveni narod, ko je i kako razorio sve institucije u državi prepuštajući ih na milost i nemilost nestručnim, nepismenim i bahatim SNS poslušnicima koji zajedno sa svojim ‘šefom’ ponižavaju i proganjaju svakoga ko drugačije misli“, naglasio je novinar.

Škoro kaže da je vlast legalizovala laž, nasilje i opštu nekulturu, a da se on napada za nešto što nije uradio ili rekao.

„Umesto da odgovaraju za razna nepočinstva, oni vode orkestriranu hajku imenujući me kao nekakvog krivca na već viđen i prepoznatljiv način kao u slučaju Ćuruvije (Slavko), Olivera (Ivanović), Cvijana (Vladimir) i svih onih koji su na bilo koji način doveli u sumnju njihovo sramno delovanje“, kazao je Škoro.

„Valjaju se u milionima, a smeta im čovek sa Biroa“

Ističe da se vlast valja u milionima koje je opljačkala, a da im smeta čovek s Biroa za nezaposlene.

„Oni borave u vilama i stanovima koje nisu zaradili i javno krive jednog podstanara kakvih je Srbija, nažalost, prepuna. Kontrolišu i uređuju sve medije u Srbiji, a smeta im čovek koji nigde ne može da gostuje, čak ni na onim medijima koji bar formalno nisu pod njihovom kontrolom. Imaju sve poluge moći, svu raspoloživu silu, sve otete pare, pa ipak su se uplašili izjave i predloga čoveka za koga vladajuće podguzne muve i ulizice tvrde da je niko, da nema intelektualnih sposobnosti da sastavi dve rečenice… Čemu onda sve ovo?“, rekao je Škoro navodeći da je intervju na KTV objavljen pre 13 dana, a da je hajka protiv njega krenula pre dva dana.

„Ako je intervju zaista toliko opasan i skandalozan zar je moguće da im je trebalo toliko vremena da to utvrde, ili je nešto sasvim drugo posredi“, zapitao se on.

Škoro tvrdi da nije problem ono što je izgovorio na KTV, već što vlast „pakuje da sam rekao, a nisam“.

„Na sličan način, izdaju na Kosmetu predstavljaju kao patriotizam, a trovanje naroda rudnikom litijuma i drugim planiranim rudnicima kao razvojnu šansu Srbije. Odavno sam zapisao i javno izrekao da je Vučića nemoguće uhvatiti u laži, jer nikad ne govori istinu. Količina harange koju trenutno vode protiv mene to samo potvrđuje i srazmerna je njihovom strahu“, ocenio je novinar Škoro.

Tužilaštvo formira predmet

Više javno tužilaštvo u Beogradu naložilo je Prvom osnovnom javnom tužilštvu da formira predmet i ispita da li u navodima Srđana Škora ima elemenata krivičnog dela „ugrožavanje sigurnosti“, izvršenog na štetu predsednika Republike Aleksandra Vučića i njegove porodice.

Naloženo je da se pribavi snimak emisije emitovane na televiziji KTV u kojoj je Škoro izneo sporne navode u vezi s predsednikom i njegovim sinom, kao i da se preduzmu druge odgovarajuće radnje u cilju davanja ocene da li u tim navodima ima elemenata krivičnog dela.

Škoro je u emisiji KTV rekao da bi Danilo Vučić, kako bi dao doprinos Srbiji, trebalo o svom trošku i bez obezbeđenja da ode u Majdanpek i na Kosovo i Metohijiu, ali i u rudnik litijuma da bi pokazao da taj metal nije štetan.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare