Škoro, Vukadinović, Malagurski i drugi: Glasajte „ne“ na referendumu

Vesti 16. dec 202114:44 6 komentara
Medija centar

Grupa javnih ličnosti, među kojima su urednik portala Nova srpska politička misao Đorđe Vukadinović, general Sreto Malinović, novinar Srđan Škoro, reditelj Boris Malagurski, advokat Vladimir Terzić i Dušan Tufegdžić iz pokreta "Buđenje", pozvali su građane da izađu na referendum o promeni Ustava 16. januara 2022. godine i glasaju "ne".

Pročitajte još:

Vukadinović je na konferenciji za novinare u Medija centru rekao da su se oni kao pojedinci okupili u inicijativu da zajedno pozovu gradjane da izađu na referendum i glasaju protiv promene Ustava, jer je to „tema koja se tiče svih građana Srbije“.

„Nemamo dilemu da su predložene izmene Ustava loše rađene, u lošoj atmosferi, po lošoj proceduri. Nije bilo razloga za takvu hitnost, sadržaj amandmana je problematičan i svi advokati i pravnici kažu da ne služe svrsi zbog koje se navodno donose, a to je nezavisnost pravosuđa, već da urušavaju i onako ne tako sjajnu situaciju po tom pitanju“, rekao je Vukadinović.

On je pozvao građane da masovno izađu na referendum i glasaju protiv, jer ukoliko dođe do promene Ustava, da bi se on ponovo promenio biće potrebna dvotrećinska većina u Skupštini Srbije, do koje opozicija teško može doći.

General Sreto Malinović je rekao da „ovom sazivu Narodne skupštine i ovoj vlasti ne treba dozvoliti da promene ni jelovnik u skupstinskom restoranu, a kamoli Ustav“ i dodao da treba na referendum izaći i reći – ne.

„Imamo situaciju da su oni kao lopatom izbacivali zakone koji su suprotni interesima građana a najčešće poslanici nisu ni znali za šta glasaju. Najbolji dokaz o svesti poslanika o onome šta rade je Zakon o eksproprijaciji koji su mladi ljudi mobilišući snagu građana oborili“, rekao je Malinović.

Novinar Srđan Škoro, koji je ranije danas objavio da će se kandidovati za predsednika Srbije, je podsetio da je referendum zakazan na godišnjicu ubistva kosovskog političara Olivera Ivanovića, za koga je rekao da je „stradao zbog svojih uverenja“, kao i da niko od Srba na Kosovu „neće reći da ga je ubio Albanac“.

Komentari (6)

Vidi sve komentare