Održan skup koalicije Biramo borbu: Vlast SNS treba da bude razvlašćena na svim nivoima

Vesti 27. maj 202420:00 > 22:35 13 komentara
Koalicija "Biramo borbu"

Sa predizbornog skupa koalicije "Biramo borbu" poručeno je da predstojeći izbori 2. juna predstavljaju borbu opozicije ne samo za Beograd, već i za svaki grad i opštinu u Srbiji.

U beogradskoj MTS dvorani na skupu „slobodnih gradova i opština“, koji je počeo nešto posle 19.15 časova, ukazano je da opozicija ima plan o smeni vlasti Srpske napredne stranke (SNS).

Kopredsednica Zeleno-levog fronta Biljana Đorđević kazala kje da to podrazumeva da ujedinjena opozicija učestvuje i pobedi na lokalnim izborima.

Povezane vesti

Prema njenim rečima, zatim sledi izgradnja infrastrukture za pritisak na vlast, kako bi u Srbiji postojali „makar slobodni izbori“.

Đorđević je rekla i da je konačni cilj da vlast SNS bude razvlašćena na svim nivoima.

„Ovde smo da pokažemo snagu ujedinjene opozicije i da predstavimo plan o smeni režima u tri koraka“, rekla je Đorđević.

FoNet/Aleksandar Barda

Na skupu su građani pozvani da 2. juna „olovkom promene vlast“, dok su se predstvanici te koalicije zahvalili svima koji su se, „u uslovima represije režima“ kandidovali, kao i onim koji učestvovali u predizbornoj kampanji.

Koaliciju „Biramo borbu“ čine ZLF, Demokratska stranka (DS), Pokret slobodni građana (PSG), Narodni pokret Srbije (NPS)), Novo lice Srbije i Ekološki ustanak, dok su i im se, u mnogim gradovima i opštinama, na zajedničkoj listi pridružile i druge opozicione partije i pokreti.

Veselinović: Šapić nema pojma da upravlja Beogradom

Kandidat te koalicije za gradonačelnika Beograda Dobrica Veselinović naveo je da se može kazati da je dosadašnji gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić „lepši i da bolje igra vaterpolo od njega“, ali da „apsolutno nema pojma da upravlja Beogradom“.

„Zato, 2. juna izađimo na izbore. Beograd i naše gradove i opštine im nećemo dati bez borbe… i 2. juna izlazimo da se borimo i pobedimo“, kazao je Veselinović prekidan skandiranjem „pobeda, pobeda“.

FoNet/Aleksandar Barda

Kandidat za zamenika gradonačelniak Beograda Miloš Pavlović je optužio vlast da vređe, provocira i ponižava opoziciju.

Kazao je da vlast postupcima i stavovima „vređa inteligenciju“ građana, te da je od Beograda napravila, kako je kazao, centar za pranje novca.

Predsednik NPS Miroslav Aleksić, kopredsednik ZLF Radomir Lazović i predsednik PSG Pavle Grabović su pozvali građane da izađu 2. juna na izbore, te naglasili značaj ujedinjenja opozcije u borbi protiv SNS vlasti.

Aleksić je kazao da će Srbija početi da se oslobađa 2. juna, te naveo da opozicija izlazi na izbore u više od 70 gradova i opština.

„Kada ostvarimo te pobede, čeka nas velika borba…. da promenimo SNS režim i na republičkom nivou“, rekao je Aleksić.

Filip Krainčanić/Nova.rs
Filip Krainčanić/Nova.rs
FoNet/Aleksandar Barda
FoNet/Aleksandar Barda
Filip Krainčanić/Nova.rs
FoNet/Aleksandar Barda
FoNet/Aleksandar Barda
FoNet/Aleksandar Barda

Lazović je kazao da je koalicija u kojoj je ZLF smatra da nemaju pravo da se povlače pred režimom, te naglasio da to neće ni činiti.

„Ovo je borba za našu decu, za one koji žele da imaju decu, za unuke, za one koji dolaze posle nas“, rekao je Lazović.

Kako je rekao, žele Srbiju u kojoj će vladati i bolji uslovi života u svakom segmentu nego u EU, te naveo da Srbija ne sme da bude izolovana od sveta.

Kazao je da je i na decemebarskim izborima opozcija pobedila u Beogradu, te pozvao i one koji su sada „odlučili da ćute“, da se pridruže izbornoj borbi 2. juna.

Uz ponavljanja poznatog slogana „Čiji grad – naš grad“, sa protesta od pre nekolko godina pokreta Ne davimo Beograd, Lazović je kazao da SNS neće bez borbe dati ni jedan grad, opštinu ili mesnu zajednicu.

Zamenica predsednika DS Dragana Rakić je navela da su večeras u Beograd došli i građani iz više mesta u Vojvodini kako bi „pokazali snagu, želju i odlučnost za promenama u Srbiji na bolje“.

Naglasila je da su lokalni izbori važan korak u „razgradnji sistema“ Aleksandra Vučića, te izrazila uverenje da će promene u Srbiji početi na lokalu.

Ćuta: U Srbiji nema institucija ni zakona

Lider ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta je ukazao da u Srbiji nema ni institucija ni zakona, te optužio vlast za kriminal i korupciju u raznim oblastima.

„U institucijama vlada prostitucija“, kazao je Jovanović i ukazao da je slično stanje u pravosuđu, zdravstvu i drugim oblastima.

Filip Krainčanić/Nova.rs

Kazao je i da posle 2. juna u Srbiji „ništa neće biti isto“, te da opozicija i građani nemaju drugog izlaza osim da se bore.

Predsednik Novog lice Srbije Miloš Parandilović kao i predstavnici opozicionih ilista iz Valjeva, Novog Sada i Niša, naglasili su značaj udruživanja opozicije u izbornoj borbi protiv vlasti.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare