Skupština Bujanovca proglasila gradonačelnika Tirane počasnim građaninom

Vesti 12. feb 202417:33 0 komentara
Bujanovac
N1

Albanska većina u bujanovačkoj skupštini proglasila je gradonačenika Tirane Eriona Veliaja za počasnog građanina Bujanovca a odbornici Srbi kao i dva predstavnika romske zajednice nisu prisustvovali sednici, piše portal Bujanovačke.

Za predlog predsednika Skupštine Envera Ramadanija da gradonačelnik Tirane postane počasni građanin Bujanovca glasala su 23 odbornika, a proglašenja ne bi bilo da nisu glasali i opozicioni odbornici – troje iz Alternative za promene i jedan iz Demokratske unije Albanaca.

Srbi su bojkotovali današnju sednicu zato što, kako tvrde, predlog nije stigao u skupštinu po zakonskoj proceduri, ali i zbog sumnje da je motiv za počast Veliaju sticanje političkih poena pred predstojeće lokalne izbore, piše taj portal.

Pre izglasavanja odluke, predsednik opštine Nagip Arifi njegov zamenik Šćiprim Musliju i predsednik parlamenta Ramadani su isticali veliki doprinos Veliaja opštini Bujanovac i albanskom stanovništvu, kao razloge da dobije priznanje počasnog građanina.

Posebno su izdvajali donaciju Tirane od 550.000 evra za izgradnju sportske sale u školi „Naim Frašeri“ u Bujanovcu.

Iako izglasana, odluka Skupštine opštine Bujanovac nije punovažna bez saglasnosti Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Arifi je istakao da se nada da će tako i biti.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!