Skupština grada Loznice ukinula prostorni plan za izgradnju rudnika litijuma

Vesti 16. dec 202110:15 > 15:20 81 komentara

Skupština grada Loznice je, na sednici po hitnom postupku, stavila je van snage odluku o donošenju Prostornog plana tog grada kojim je bila predviđena izgradnja rudnika litijuma u tom kraju.

Za stavljanje odluke van snage glasalo 46 odbornika Skupštine grada, a niko nije glasao protiv.

Odluka je usvojena bez prethodne rasprave, zbog čega su negodovali odbornici opozicije.

Odornik Srpske radikalne stranke Nikola Samardžić dobio je opomenu, a zbog glasanja bez rasprave pobunila se i odbornička grupa „Smelo“.

Ukidanjem odluke o donošenju Prostornog plana, ispunjen je prvi zahtev lokalnih udruženja i aktivista zabrinutih za očuvanje životne sredine.

Takav potez je pre dva dana najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ekipi TV N1 nije dozvoljeno da prisustvuje današnjoj sednici, sa obrazloženjem da nismo blagovremeno poslali akreditaciju.

Ćuta: Nije kraj

Aktivista Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta izjavio je FoNetu da odlukom Skupštine grada Loznice nije rešen problem Rio Tinta u Srbiji, već je potrebno da Vlada Srbije poništi sve sporazume sa tom kompanijom i ukine svoju uredbu iz 2020. godine.

Jovanović je rekao da se Aleksandar Vučić ponaša kao malo dete koje neće da primi „bocu, a onda primi sve odjednom“ i učiniće sve i ispunuće sve zahteve samo da smiri situaciju do izbora.

Aleksandar Jovanović Ćuta biće gost Danice Vučenić u emisiji „Iza vesti“ večeras posle Dnevnika u 19h.

 

Komentari (81)

Vidi sve komentare