Slavković: Kada Vučić ode sa čela SNS znači da je pustio SNS niz vodu

Vesti 25. jul 202210:01 14 komentara

"On kao hoće da ode, a oni mu kao ne daju", tako novinar nedeljnika NIN Stefan Slavković komentariše video koji su snimili članovi Srpske napredne stranke u kojem govore zašto bi Aleksandar Vučić trebalo da ostane na čelu naprednjaka. Slavković ističe da stranku kao što je SNS nije lako kontrolisati i da onog trenutka kada Vučić reši da zaista i istupi sa njenog čela, to će značiti da je "pustio SNS niz vodu".

„SNS je kadrovski nepojamno tanka stranka. Svi u SNS to znaju, od Vučića pa na dalje. Tu stranku sa gomilom unutrašnjih interesa, zađevica, sa tolikim članstvom nije lako kontrolisati. Može da je kontroliše samo čovek koji ima ogromnu energiju, moć ubeđivanja i koji sa stanovišta tehnologije vladanja nema premca“, objasnio je Slavković u Novom danu i dodao je Vučić „najkompletniji političar“ na srpskoj političkoj sceni.

I pored više najava, on ne veruje da će Vučić prepustiti vođstvo SNS-a nekom drugom, i napominje da to pokazuje i izjava gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića.

„Pokazna vežba sa gospodinom Vučevićem koji se stalno promiče za kandidata za mandatara, pa kao neko ko bi trebalo da zameni Vučića na čelu SNS, a Novi SAD postaje novo stecište tih koruptivnih praksa i sprega poslova i politike. Kada takav Vučević izađe i kaže da bi i pored toga najviše voleo da Vučić ostane na čelu SNS – to nešto znači. I sada će da bude tako. Onog trenutka kada odluči da ode sa čela SNS to će značiti da je pustio SNS niz vodu“, ocenio je novinar NIN-a.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da jedna velika strana služba želi da ga skloni iz Vlade Srbije ili da bude njen špijun, a to je potvrdila I njegova stranka Pokret socijalista. Gost Novog dana kaže da je Vulin jedan čovek koji je Pokret socijalista, iako stranka postoji formalno-pravno. On podseća da su na prošlogodišnji skup PS dovoženi simpatizeri SNS.

Kada je u pitanju učešće Socijalističke partije Srbije (SPS) u novoj vladi, Slavković napominje da je SPS tvrd igrač koji dobro zna kakvu je grešku napravio u predizbornoj kampanji.

„To igradnje na kartu putinofilije je otkinulo parče glasova SNS. Takođe znaju da postoji čitav ešalon ljudi u SPS koji su dosta nezadovoljni onime što vide kao utapanje u SNS. Ophođenje Vučića prema (Ivici) Dačiću i ražalovanje na mesto predsednika Skupštine… I sad Dačić mora da igra dvostruku ulogu. Da se posipa pepelom što je ostvario veći rezultat nego što je trebalo, a s druge strane da za sebe i svoju partiju i svoje buduće ministre isposluje što je veći manevarski prostor moguće“, objašnjava Slavković položaj socijalista.

On dodaje da je izvesno da naprednjaci mogu da naprave vladu i bez SPS, ali „zašto to raditi kada imate dobro uigran tim koji dobro znaju jedni o drugima“.

Komentarišući izjave ambasadora SAD u Beogradu Kristofera Hila, gost Novog dana kaže da je Hil „teškaš koji je izvučen iz penzije da bi ovde obavljao delikatan posao“ i da to pokazuje koliko je pažnje usmereno na Srbiju.

„Amerika dosta dugo drži leđa Kosovu. Po izjavi ovoj videćemo da li će i pod kojim uslovima početi da drži leđa i Srbiji“, rekao je Slavković.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare