Slavlje na više lokacija u Beogradu, zajedničko im – nepoštovanje mera

Vesti 01. jan 202219:07 28 komentara

Dve proslave u istom gradu - tako bi se najjednostavnije mogao opisati doček nove 2022. godine u Beogradu. Jedan na tradicionalnom mestu ispred Skupštine Srbije, drugi na promenadi u Beogradu na vodi. Uz to, i brojni dočeci u restoranima i klubovima.

Jedan od retkih gradova u Evropi koji je uopšte organizovao doček 2022. godine, za proslavu – nije štedeo.

Izbor zabavljača bio je drugačiji nego što je to umelo da bude nekad. Grad je odlučio i da ponoćno odbrojavanje bude na drugom mestu.

Povezane vesti

Ministarka kulture nije imala primedbi na ove izbore.

N1: Koga ste došli da slušate večeras?

„Pre svega Gorana Bregovića i Tifu“, rekla je Maja Gojković.

Novogodišnje želje građana, uglavnom su skromne.

„Puno zdravlja, sreće, uspeha meni i mojoj porodici i naravno svim prijateljima“.

„Ljubav, sreću, mir“.

„Od Deda Mraza sam poželeo nekih 500.000 evra“.

„Nismo ništa, imamo sve hvala Bogu“.

Slavilo se i na tradicionalnim mestima u gradu – na platou ispred narodne skupštine. Okupljene su zabavljale Sara Jovanović, Marija Šerifović i Jelena Karleuša.

U Skadarliji domaće goste, ali i turiste iz inostranstva zabavljali su trubači. A jedan sastav sa juga Srbije odsvirao je jednu pesmu posebno za gledaoce N1.

A nakon toga uputili su želje i Deda Mrazu.

„Ja želim samo da ode ova korona, da nam policija ne dosađuje više. Mislim da treba da se veselimo, ne krademo, ne pljačkamo, nego treba da se veselimo. Svima želim sve najbolje“, rekli su.

A za one nešto mlađe koji ne preferiraju muzičke žanrove koji su se slušali na masovnim dočecima, vrata su širom otvorili i prestonički klubovi.

Ono što je zajedničko za sva mesta na kojima se čekala Nova godina jeste nepoštovanje epidemioloških mera. Maske je nosio retko ko, a fizička distanca među ljudima gotovo da nije postojala. U nedelji pre dočeka udvostručen je broj novozaraženih koronavirusom, a prema pojedinim procenama Beograd je protekle noći posetilo oko 100.000 gostiju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare