Slike života: Čardak ni na nebu ni na zemlji, u nedelju u 15:15

Vesti 09. feb 202309:331 komentar

Slika i prilika ne samo jedne teritorije, već i mnogo šire. Nedovršen, nezavršen, ostavljen da svedoči o vremenu i ljudima. Hajat -Jelen, hotel na Crnom vrhu kod Bora trebalo je da bude jedan od najlepših turističkih objekata na Balkanu, neki su planirali i šire. No, sudbina velikog hotela koji se nalazi na kapiji Homolja po mnogo čemu podseća na sudbinu zemlje u kojoj se živelo i živi.

Priča o Hajatu je ispričana više puta, očigledno ne dovoljno. Na vrhu planine sagrađeno je sedamdeset hiljada kvadrata. Projektovani su apartmani, hotelske sobe, pa i stanovi za zaposlene, energana kakvu u to vreme nisu imali mnogi gradovi širom zemlje. Dobro ih je načeo zub vremena. U ovaj, možemo slobodno reći gradić na Crnom vrhu, uloženo je više od 50 miliona dolara. Počelo se sa izgradnjom sredinom devedesetih prošlog veka i nikada nije završen.

Više od dve decenije prekrivaju ga magle Crnog vrha. Vreme kao da se zaustavilo, tamo negde s kraja 20. i početka 21. veka. I dalje čami kao u onoj narodnoj bajci „Čardak ni na nebu ni na zemlji“.

Slike života, u nedelju u 15:15 na N1.

Komentari

Vaš komentar