„Sloga“ o mraku na televizijama: Celo društvo da osudi pritiske na medije

Vesti 07. dec 202212:12 0 komentara
Pixabay

Udruženi sindikati Srbije "Sloga“ najoštrije osuđuju pritiske na medije u Srbiji koji rade u okviru Junajted grupe, posebno N1, Nova S i Danas.

Pročitajte još:

„Juče smo u Srbiji imali priliku da vidimo kako izgleda potpuni televizijski mrak i informativna scena koja je ličila na plasiranje čiste propagande u cilju jačanja autoritarne vlasti u Srbiji“, ocenio je taj sindikat.

„Sloga“ je pozvala celokupnu srpsku javnost, sindikate, organizacije civilnog društva, novinarska udruženja, političke partije, radnike i penzionere na solidarnost u borbi protiv medijskog mraka u Srbiji i mobilizaciju u osudi pritisaka na novinare koji se u javnosti, pa čak i u Narodnoj skupštini targetiraju neprijateljima države.

Dodaje se da posebno zabrinjava sve jači pritisak na SBB, jednog od vodećih kablovskih distributera u Srbiji, kome se uskraćuje pravo da ima jedan TV kanal u nacionalnoj frekvenciji.

„Namera je jasna, cilj vlasti je potpuno preuzimanje medijske kontrole u cilju jačanja sve autoritarnijeg režima u Srbiji, koji ozbiljno zastrašuje, zato što sve to što rade liči na događaje iz nekih prošlih vremena na koja smo mislili da se nikada više neće ponoviti“, navodi se u saopštenju.

„Sloga“ posebno osuđuje, kako se navodi, licimerne i dvojake aršine Regulatornog tela za elektronske medije (REM), čiji članovi svesno učestvuju u manipulativnom medijskom uticanju na naciju, kako bi se prikazala iskrivljena i jednostrana slika stvarnosti u kojoj se sve teže živi i preživljava.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!