Sloga: Potrebna istraga o nabavci 50 tablet uređaja za JKP „Gradska čistoća“

Vesti 06. avg 202210:50 10 komentara
N1/Ilustracija

Udruženi sindikati "Sloga" saopštili su da je direktor JKP "Gradska čistoća" Marko Popadić izgubio spor koji je pokrenuo protiv predsednika tog sindikata i poslanika Željka Veselinovića zbog povrede časti i ugleda i ocenili da bi trebalo da bude pokrenuta ozbiljna istraga o nabavci 50 tablet uređaja za to preduzeće.

Popadić je Veselinovića tužio da mu je narušio čast i ugled, tako što je preko društvenih mreža kritikovao javnu nabavku 50 tablet uređaja sa pripadajućim programom i futrolom, po kome jedan uređaj košta 28.000 evra, zahtevajući isplatu 475.000 dinara ili da mu se predsednik sindikata „Sloga“ javno izvini preko društvenih mreža i medija.

U saopštenju je sindikat „Sloga“ naveo da je Viši sud u Beogradu potvrdio da su tačne objave Veselinovića koje je iznosio kao predsednik sindikata i bivši odbornik u Skupštini Beograda, da je Popadić u proseku plaćao 32.000 evra po tabletu, kada se uračuna i PDV, zajedno sa futrolama i programima.

„Nastavićemo sa iznošenjem činjenica o poslovanju komunalnih preduzeća u Beogradu, o čemu se ćuti ili šapuće među radnicima koji rade u teškim uslovima i nemaštini, dok im se rukovodstva preduzeća bahate, rasipaju novcem i preko noći bogate“, naveo je sindikat.

U saopštenju „Sloge“ rečeno je da je Popadić „poznat kao čovek koji je otpuštao sindikalne predstavnike koji su kritikovali njegov rad i tražili bolje uslove i veće plate“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare