Slučaj Belivuk poljuljao dijalog o izborima, najavljuje se i izlazak na ulice

Vesti 31. jul 202119:20 > 19:38 82 komentara

Izostanak odgovora na pitanje da li je vlast sarađivala sa klanom Veljka Belivuka i ko mu je iz vrha države pomagao mogao bi da ugasi dijalog o izbornim uslovima koji ionako već samo tinja. Ukoliko se to dogodi, šta posle? Opozicija kaže - izlazak na birališta, ali i na ulice.

„Otegnuti“ međustranački pregovori mogli bi da budu prekinuti zbog poslednje u nizu afera.

Sve su glasnije poruke iz opozicionih redova da dok se ne “raščiste” veze vlasti sa kriminalnim grupama, nema o čemu da se razgova. A izbori stižu.

Ako do obustave i dođe, do izbornog bojkota neće, uverava zamenica predsednika Demokratske stranke Dragana Rakić.

„Alternativa koja jeste to je pobuna, građanska neposlušnost i pobuna građana na ulicama. To je potpuno legitimno u situaciji kada su vama kao građaninu oduzeta sva vaša prava“, poručuje Rakić.

pavle grbović psg
N1

Isto razmišlja i Pokret slobodnih građana. Na pitanje da li će navodna povezanost Belivuka i države biti jedna od tema kada se sledeći put sedne za sto, presednik Pokreta Pavle Grbović kaže – to nije realno jer evropalamentarci ne mogu da doprinesu u toj oblasti.

„A druga stvar je da ja ne verujem da će ova vlast bilo koju aferu koja se u vreme njihove vladavine ovde zapatila, da će bilo koju od tih afera da reši. Jer tog momenta kada se neka od afera reši, oni počinju da padaju k’o kula od karata, jer tamo nema nevinih“, smatra Grbović.

Dobrica Veselinović iz pokreta „Ne davimo Beograd“ mišljenja je da se ova afera ni ne može razrešiti dok se ne smeni vlast.

„Mi smo videli da je tužilaštvo pod apsolutnom kontrolom Srpske napredne stranke, mislim da je iluzorno to očekivati. I mislim da je to jedan proces koji će jako dugo da traje“, ocenjuje on.

Brnabić: Jadan je taj dijalog ako zavisi od Belivuka i Miljkovića

ana brnabić
N1

Šta o stavu i najavama opozicinara misli, objasnila je predsednica Vlade Ana Brnabić.

„Jadan je taj međupartijski dijalog, ako zavisi od Belivuka i Miljkovića. Njihova popularnost dodatno opada, verovanje Aleksandru Vučiću dodatno raste, zato što narod razume šta je laž, a šta su rezultati“, kaže premijerka.

Georgiev: Vizija grada koja se razlikuje od velike Kaluđerice

Slobodan Georgiev
N1

Bez obzira na sve, SNS se priprema za izbore u prestonici. Trebalo bi isto da postupi i opozicija, smatra urednik NewsMax Adria Slobodan Georgiev. Objašnjava, upravljanje Beogradom je komunalno pitanje.

„Znači, u Beogradu se odlučuje da li su trotoari dostupni ljudima, da li možete da se prevezete na posao, da li neko može da zida gde god mu padne na pamet i tako dalje. Zato mislim da tu nema dileme. Potrebno je ljudima ponuditi viziju tog grada koja se razlikuje od ove naprednjačke vizije pretvaranja grada u veliku Kaluđericu“, kaže Georgiev.

Sagovornici N1 iz redova opozicije dodaju – jedini način da se sve razreši jesu izbori i njihova pobeda, a razgovori, barem oni sa evropskim posrednicima biće završeni do kraja.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare