Đukanović novi branilac Hrkalovićeve, novinarka BIRN uverena – napravljen dil

Vesti 28. feb 202219:34 > 23:45 47 komentara

Advokati Nenad Tasić, Ahmed Delimeđac i Sead Spahović otkazali su punomoćje Dijani Hrkalović, potvrđeno je za N1 iz te advokatske kancelarije. BIRN saznaje da je razlog novi branilac bivše državne sekretarke član SNS-a Vladimir Đukanović.

Šta je funkcionera Srpske napredne stranke Vladimira Đukanovića preporučilo da preuzme odbranu Dijane Hrkalović nismo uspeli da ga pitamo jer mu je telefon bio nedostupan.

Do sada se ovim slučajem bavio u svojoj emisiji na Jutjubu.

„Šok intervju…sa bivšim saradnikom Dijane Hrkalović, koji je odbio da izvrši njena kriminalna naređenja“…“Zašto je Nebojša Stefanović dozvolio Dijani Hrkalović da radi to što je radila?“, neke su od najava njegovih emisija.

Povezane vesti:

U početku je govorio da treba poštovati pretpostavku nevinosti, a onda učestvovao u hajci protiv Hrkalović, kaže novinar Nove S Ivan Milićević.

„Dovodeći je u vezu sa tim krivičnim delima za koja je ona u tom trenutku bila pod istragom, povezujući je sa kriminalnim klanovima. Onda u jednom trenutku, kada je on to prestao da radi, onda je počeo u svojoj Jutjub emisiji, dolazili su mu razni gosti koji su to, da kažem, umesto njega radili“, rekao je Milićević.

Advokat Sead Spahović je za agenciju Beta rekao da zbog „advokatske tajne“ ne može da otkrije razloge za otkazivanje odbrane Dijani Hrkalović.

„Obrt u izboru branioca navodi na zaključak da je sa njom verovatno u vezi sa ovim slučajem postignut nekakav dil. Prosto možemo da zaključimo i na osnovu ove činjenice da su advokati otkazali ponomoćje i da su, kako ja to razumem, poručili da u tome neće da učestvuju“, kazala je novinarka BIRN-a Jelena Veljković.

Ona smatra da bi se ovim izborom advokata mogao prolongirati početak suđenja posle aprilskih izbora.

„Čime bi se režim mogao osigurati da iz sudnice možda neće izaći neke informacije koje bi mogle da utiču na njihov rejting uoči izbora. Mada sudeći po izboru novog advokata, malo je verovatno da ćemo od Hrkalovićeve čuti istinu u sudnici“, dodaje Veljković.

„Vlast neće dopustiti da Dijana Hrkalović uđe u sudnicu mesec dana pre izbora, a da nemaju kontrolu nad tim šta će ona u toj sudnici da govori. Ja verujem da ako počne suđenje prekosutra da će njoj vrlo verovatno biti ukinut pritvor“, kazao je Milićević.

Vladimir Đukanović je pravni zastupnik Predraga Koluvije u slučaju Jovanjica 1, policajca Milana Kendije u slučaju Jovanjica 2, a branio je i predsednikovog brata Andreja Vučića.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare