Slučaj krađe 272 pištolja: Osumnjičeni niški policajac zatražio izručenje iz Crne Gore

Vesti 29. apr 202415:00 0 komentara
Juan BARRETO / AFP

Policajac iz Niša koji se sumnjiči da je ukrao 272 pištolja iz policijske stanice Pantelej u kojoj je radio, a koji je nakon bekstva uhapšen u Podgorici, i dalje se nalazi u pritvoru, ali je, kako Južne vesti saznaju, zatražio da po hitnom postupku bude izručen Srbiji.

Iako se niška policija i Tužilaštvo nisu nijednom oglasili od otkrića informacija da je policijac D. M. iz policijske stanice u Nišu u više navrata iznosio veće količine oružja i municije, iz Višeg suda Crne Gore rekli su da je slučaj i dalje u fazi istrage i da se čeka odluka kada će biti dozvoljeno njegovo izručenje u Srbiju.

Međutim, kako su Južne vesti saznale, a crnogorski sud potvrdio, osumnjičeni policajac predao je zahtev da po hitnom postupku bude izručen.

„Okrivljeni je tražio da bude izručen u skraćenoj proceduri. Predmet je još uvek u radu“, potvrdili su iz Višeg suda Crne Gore.

POVEZANE VESTI

S druge strane, iako je od hapšenja osumnjičenog u Podgorici prošlo dva meseca, iz niškog Višeg javnog tužilaštva i dalje ostaju pri stavu da ne daju informacije.

„U potpunosti ostajemo pri našoj odluci od 26. februara, imajući u vidu da osumnjičeni nije isporučen Republici Srbiji i da nije saslušan“, rekli su iz Tužilaštva.

Prema dokumentima u koje su Južne vesti imale uvid, a o tome izveštavala i TV N1, policajac iz Niša nalazio se u bekstvu, nakon što je osumnjičen da je iz policijske stanice Pantelej otuđio 272 pištolja koja su građani, naredbom MUP-a, predali u maju prošle godine nakon ubistava u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu i Mladenovcu.

On je u više navrata iznosio oružje iz policijske stanice, a gde je ono završilo ne zna se, već postoje samo pretpostavke.

Prema dokumentima u koje su Južne vesti imale uvid, dvojica osumnjičenih, Prokupčanin i Nišlija, jesu uhapšeni, a treći, inače policajac, bio je u bekstvu.

Policija je građane koji poseduju neregistrovano oružje pozvala da ga od 8. maja do 8. juna predaju najbližoj policijskoj stanici i da niko od njih neće krivično odgovarati. Takođe, naveli su da će biti kontrola vlasnika oružja kako bi se utvrdilo da li vlasnici drže oružje u skladu sa važećim propisima – razdvojeno od municije i zaključano u adekvatnim ormarima, kasama i sefovima.

Takođe, mesec dana nakon otkrivanja afere o krađi pištolja „iznutra“, dosadašnjem načelniku niške policije Jovici Stojmenoviću uručeno je razrešenje.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!