Službena vozila i mašine šest meseci davani „na izvolite“ vikendom i praznicima

Vesti 14. feb 202313:49 0 komentara

Javno preduzeće "Dragačevo putevi" iz Lučana dozvolilo je radnicima da koriste službena vozila i mašine preduzeća u privatne svrhe vikendima i državnim praznicima. Ali, nakon pritiska javnosti, nadzorni odbor ovog preduzeća, odlučio je da ovu odluku koja je doneta prošle godine, stavi van snage.

Kako javlja reporter N1, o tome se saznalo skoro, a odluka je doneta u julu. Grupa građana „Jedan tim“ je to objavila. Miloš Pajić iz te grupe građana, koji je i odbornik, kaže za N1 da su nedavno dobili odgovor i dokument koji je potvrdio saznanja koja su imali.

On navodi da su na skupštinskim zasedanjima diskutovali o tome da je nekim građanima omogućeno da dođu do mašina koje su koristili u privatne svrhe. „Ovo je politička odluka i išla je u korist ljudima bliskim vlastima. U toj odluci je pisalo da se odnosilo samo na radnike. Bez obzira na to, ne mogu da koriste imovinu svih građana“, kaže Pajić koji dodaje da se tu postavlja i pitanje šta se dešava sa troškovima, pošto su se, kako navodi, iz tog preduzeća žalili na troškove održavanja.

Siguran je da je odluka povučena pod pritiskom javnosti i dodaje da će se ta grupa građana baviti ovom temom i na narednom skupštinskom zasedanju.

V.D. ovog preduzeća s kojim je reporter N1 pričao naveo je da je odluku o tome doneo Nadzorni odbor preduzeća, da joj se on nije usprotivio, ali da su kasnije shvatili da može doći do zloupotreba, pa su odluku stavili van snage. To je učinjeno 8. februara.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!