Smederevac uhapšen zbog sumnje da je prodavao lažni med

Vesti 16. sep 202116:11 > 16:157 komentara
med
Izvor: Pixabay

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Smederevu, u saradnji sa Poreskom policijom, uhapsili su P. M. (54) iz Smedereva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela proizvodnja i stavljanje u promet škodljivih proizvoda, poreska utaja i falsifikovanje službene isprave.

Sumnja se da je on, kao odgovorno lice jednog preduzeća koje se bavi prodajom meda, od 2018. godine, umesto pravog prodavao lažni med pravljen od nekoliko vrsta šećera i raznih dodataka, prenosi RTS.

Takođe je u tom periodu, kako se sumnja, navodno otkupljivao med od samostalnih proizvođača i sačinio 67 otkupnih listova u kojima je lažno prikazano da je od njih otkupio više od 480 tona meda, ukupne vrednosti oko 330.000.000 dinara.

P. M. se sumnjiči da je, na osnovu ovog navodnog otkupa, podizao gotov novac sa računa firme i na taj iznos neosnovano ostvarivao odbitak poreza, čime je oštetio budžet za više od 52.000.000 dinara.

Takođe je, kako se sumnja, fiktivno prodao firmu jednom muškarcu što je iskoristio kao izgovor da ne dostavi svu poslovnu dokumentaciju službenim licima, pravdajući se da ju je predao novom vlasniku, pa mu se na teret stavlja i krivično delo onemogućavanje vršenja kontrole.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden osnovnom javnom tužiocu u Smederevu.

Komentari

Vaš komentar