Smenjen pomoćnik gradonačelnika Kraljeva posle napisa o bahaćenju u kafiću

Vesti 10. jan 202219:25 > 20:19 7 komentara

U Kraljevu smena pomoćnika gradonačelnika. Prednovogodišnja proslava za gradske funkcionere pretvorila se u kafansku tuču. Portal Nova.rs piše da se Nikola Radević, sada bivši pomoćnik gradonačelnika, u društvu nekoliko kolega, ponašao prilično bahato, skidao odeću i uznemiravao devojke u kafiću, nakon čega ga je grupa mladića sačekala i pretukla.

Sa podizanjem nivoa alkohola, podizala se i temperatura u kafiću. To je najviše uticalo upravo na Nikolu Radevića, pomoćnika gradonačenika Kraljeva, koji je, prema pisanju Nova.rs, u jednom trenutku počeo da skida odeću. Zatim se ustremio na gošće kafića, devojke koje je uznemiravao. Po izlasku iz lokala sačekali su ga drugi gosti, besni zbog njegovog bahatog ponašanja i došlo je do fizičkog obračuna.

Radević nije mogao ili nije bio u stanju da pruži otpor, a nisu mu pomogle ni partijske kolege, pa je završio na ulici sa povredama, a momci koji su ga napali su se udaljili sa lica mesta. Snimak sa nadzornih kamera nije procureo u javnost. Kako je za N1 ispričao izvor upoznat sa slučajem, Radević je izašao iz kluba sa još nekoliko lokalnih funkcionera, a koji su vratili u isti klub, čim su videli momke kako napadaju Radevića.

Portal Nova.rs piše da je kraljevačka policija zapretila vlasnicima okolnih lokala da ne smeju medijima da daju snimak niti da ih objave na društvenim mrežama. I umesto da se javnost bavi napadačima, dogodilo se suprotno.

„Napomenuo bih da je i gradonačelnik Kraljeva bio u pomenutom lokalu. I da ga je samo nekih desetak minuta ranije napustio. Znači, Radević u tim dešavanjima nije bio sam. Bilo je još petnaest članova SNS, najužeg rukovodstva. Od zamenika gradonačenika, ostalih pomoćnika, direktora Vodovoda, koalicionih partnera. I svi oni su bili u lokalu sa Radevićem. I verovatno radili iste stvari“, kaže za N1 Ivan Matović iz Udruženja Starosedeoci Kraljeva.

Napadači su odmah narednog dana privedeni u policiju, ispričali su sve što se dogodilo te večeri, i odmah su i pušteni.

„Hoće li tužilaštvo sada reagovati na same dokazne materijale. A kao pitanje treba postaviti i da li će raspolagati svim neophodnim dokazima. To pre svega mislim na video snimke i svedočenja svih prisutnih“, ispričao je Vladimir Marović iz Lokalnog fronta.

Kako saznajemo, gradonačelnik Predrag Terzić je na Badnji dan, kada je i objavljen tekst, tražio od Radevića da podnese ostavku, ali je ovaj to odbio. Terzić ga je onda razrešio funkcije svog pomoćnika, a javnost to saznaje od lokalne TV stanice. Gradonačelnik Kraljeva nije odgovorio na poziv N1. Slučaj se vodi u osnovnom tužilaštvu u Kraljevu.

„Kao nastavak Jutka, Palma, tragedije Srbije“, opisuje Vladimir Marović iz Lokalnog fronta.

Komentari (7)

Vidi sve komentare