Sneg konačno pada, ali se ne zadržava: Kada nas očekuje jači zimski udar

Vesti 27. jan 202317:24 4 komentara

Sneg od juče pada u Beogradu, ali se na kolovozu ne zadržava, već samo ima bljuzgavice. Za vikend je najavljena susnežica, a od ponedeljka otopljenje.

Sneg i dalje provejava u Beogradu, a prema rečima reportera N1, pojačan je intenzitet saobraćaja, ali bez vidljivijih gužvi.

Ne stvara probleme na kolovozu, jer sve što padne se otopi istog časa, sem na površinama na kojima ljudi se hodaju.

Mašine idu i čiste, ali problema u saobraćaju nema što se tiče glavnog grada.

Tamara Ninić iz AMSS rekla je da su svi prilazi turističkim centrima prohodni, kao i prilazi graničnim prelazima. Dodala je da su uvedene neke zabrane za teretna vozila. Apelovala je na vozače da je i zimska oprema neophodna.

Meteorološkinja N1 Sara Botić kaže da će narednih dana biti slično vreme, bez mnogo snega, uglavnom susnežice ili vlažnog snega koji se ne zadržava.

„Drugačije je u višim delovima grada, gde ima oko četiri centimetra snega, ali u nižim gotovo i da ga nema. U ostatku Srbije trenutno ima između dva i sedam centimetara snega, na planinama znatno više. Najviše snega ima na Kopaoniku, čak 65 cm, Divčibare i Zlatibor prate sa oko 15 cm, a snega ima i na Staroj planini“, kaže ona.

Prema njenim rečima, na planinama će se povećavati snežni pokrivač, a u nižim predelima se i za vikend očekuje susnežica, bez pokrivača.

„U narednim danima je moguća i kiša, početkom naredne nedelje otopljenje koje će dovesti do otopljavanja snega. Jači zimski udar je moguć tek sredinom februara“, kaže ona.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare