SNS plakati protiv opozicije, sad i spot – misija „spasavanja redova Aleksandra“

Vesti 15. mar 202319:09 58 komentara

Kritike srpske desnice zbog onoga na šta je Vučić pristao u Briselu i onoga što bi moglo biti dogovoreno u Ohridu, isprovocirale su predstavnike vlasti - svoje optužbe sa društvenih mreža, pretvorili su u grafite i plakate, koji se lepe i ispisuju širom Beograda, ali i po drugim gradovima Srbije. I nije se stalo samo na plakatima.

Radili su lepak, četka i sprej čini se 25 sati dnevno. Nema gde nisu dosegnuli… Oblepljene su fasade… nadvožnjaci i bandere.

Povezane vesti

Vredni su bili proteklih dana, tačnije noći, lokalni funkcioneri Srpske napredne stranke, zabeležio je odbornik koalicije „Moramo“ Milan Ljutovac u Batajnici.

Da nekome spuštanjem pogleda slučajno ne promakne da je “Milica lažljivica”, a “Miloš Francuz”, pisalo se i po trotoaru.

Beograđani koje smo zatekli na ulici ili negoduju ili su nezainteresovani za poruke pored kojih prolaze.

N1: Šta mislite o ovim grafitima „Miloš Francuz“, „Milica Lažljivica“. Je l Vama jasno o čemu se tu radi?

„Ne, niti se trudim da mi bude jasno“.

„A ružno, ne znam, nije mesto za to…“

N1: A je l’ vama jasno o čemu se tu radi?

„Nemam pojma“.

„Sve nam je svima jasno, samo treba da se kaže istina o kojoj se ne govori“.

N1: Šta mislite o ovim plakatima i grafitima kojim je oblepljen grad?

„Pa, mislim da je to užas, pravo da ti kažem“.

N1: A je l’ vama jasno o čemu se tu radi?

„Nije mi baš jasno, ni ne gledam, eto…“

Ko ne gleda dok šeta, gledaće na malom ekranu. Ko ne razume, objasniće mu se sa nacionalne frekfencije. Eksplicitno.

Predstavnici desno orijentisane opozicije koji su na udaru konstatuju – vladajući, a pre svega predsednik SNS-a i države Aleskandar Vučić, pokušavaju da očuvaju sopstveni politički status.

Llider pokreta „Dveri“ pita – kako je nekome palo na pamet da širi tvrdnje da su on ili njegova koleginica iz pokreta „Zavetnici“ 2001. imali političkog uticaja, da bi bili odgovorni za bilo šta u vezi sa Kosovom i Metohijom.

„Milica je tada imala, koliko, 11 godina. Ja sam bio apsolvent Filološkog fakulteta univerziteta ovde u Beogradu. I to kačenje tih albanskih kapa na naše glave i ta jedna zaista besprizorna kampanja, po mom mišljenju govori o slabosti režima i govori da se režimu približava kraj“, kazao je Boško Obradović.

Đurđević Stamenkovski dodaje: „Ja moram da kažem da sam doživela da mi ispred kuće u kojoj živi moja baka od 96 godina zalepe takav plakat. Dakle, na mom ognjištu. Ova besprizorna hajka je tek početak onoga što nameravaju da nam čine“.

To nije nov manir i već smo svedočili da kad je nešto kritično za vlast, ne biraju se sredstva, napominje politički analitičar Đorđe Vukadinović. Konstatuje – crtaju se mete, što jezivo podseća na period neposredno pred ubistvo Olivera Ivanovića.

„Da li će uspeti ili neće ova misija „spasavanja redova Aleksandra“, odnosno rejtinga SNS-a i Vučića, to je neizvesno. Možda hoće, možda neće. Ali, ono što je sigurno da se ozbiljna šteta nanosi ionako krhkom društvenom miru u zemlji“, ocenjuje Đorđe Vukadinović.

Rušenje krhkog mira proširilo se i van prestonice – i po Novom Sadu pojavila su se imena tamošnjih političara – na red su došli predsednik Gradskog odbora Narodne stranke u tom gradu Borislav Novaković, kao i nekadašnji lider Demokratske stranke Bojan Pajtić.

Kako je krenulo, neće ostati nijedan opozicionar bez etikete.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare