SO Gračanica usvojila „Odluku o razmeni opštinske nepokretne imovine“

Vesti 29. sep 202207:05 3 komentara
N1

Skupština opštine Gračanica usvojila je "Odluku o razmeni opštinske nepokretne imovine", prenosi Medija Centar Čaglavica.

Prema ovoj odluci Opština Gračanica razmenjuje, odnosno daje Redži Šoši skoro 17 hektara zemlje, a Šoši zauzvrat opštini Gračanica ustupa svoj privatni put površine oko 18 ari, prenosi Medija Centar Čaglavica.

Odluka je doneta na predlog gradonačelnice Gračanice Ljiljane Šubarić, a predlog je bez navođenja detalja pročitala direktorka Odeljenja za planiranje, urbanizam i zaštitu životne sredine Aleksandra Đekić.

„Predlaže se da deo katastarske parcele u Gračanici u vlasništvu opštine Gračanica bude u razmeni sa nepokretnom imovinom sa mestom Ravnište u Čaglavici koja proglašena parcelom od javnog interesa“, rekla je Aleksandra Đekić.

Bivši gradonačelnik Gračanice Branimir Stojanović objavio je na svojoj Fejsbuk stranici prvu stranu ove odluke gde se u članu 1  navodi da se odobrava „razmena sledeće opštinske nepokretne imovine“.

„Deo katastarske parcele br.4-0 KZ Gračanica, površine 169597m2, vrsta korišćenja parcele-poljoprivredno, trenutno korišćenje parcele – pašnjak3. Klase vlasništvo Opštine Gračanica, sa parcelom br. 909-26 KZ Čaglavica, površine 1844m2, vrsta korišćenja parcele-infrastruktura, trenutno korišćenje parcele-privatni put, mesto zvano RAVNIŠTE OKUĆNICA, vlasništvo Rexhë Shoshi“, naveo je.

Stojanović je objavio i kopije plana razmenjenih parcela i napisao da je u pitanju “izdaja”.

„Ako nekome još uvek nije jasno zašto je vlast u Gračanici morala da bude ovako beskičmena i poslušna. Evo primera – Upravo je poklonjeno 17 hektara opštinske zemlje za 18 ari!  Ovo je izdaja našeg naroda koji ovde živi!  Samo da više ne pričate o ostanku i opstanku! Sram vas bilo! Izdaja!“, napisao je Stojanović.

Zašto je konkretno 18 ari privatne imovine u Čaglavici proglašeno za “javni interes” i po kojoj računici je za to data skoro sto puta veća površina i gde se navedene parcele tačno nalaze Medija centar, kako prenosi, danas nije uspeo da sazna.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare