„Soko“ i BG voz kamenovani pri izlasku iz stanice Zemun

Vesti 12. jun 202218:48 > 18:50 58 komentara
Srbija Voz

Danas oko 16.20 časova došlo do ponovnog kamenovanja brzog voza „Soko“, kao i BG voza koji je krenuo iz stanice Zemun za Lazarevac, saopšteno je iz kompanije "Srbija voz".

Kako se dodaje, vozovi su kamenovani pri izlasku iz stanice Zemun.

Povezane vesti:

Pregledom vozova od strane vozopratnog osoblja, ustanovljeno je da postoje manja oštećenja na vozovima i vraćeni su u redovan saobraćaj, stoji u saopštenju.

„Srbija Voz“ osuđuje kamenovanje vozova od strane za sada nepoznatih počinilaca.

„MUP Republike Srbije u saradnji sa Srbija Vozom odmah je preduzeo sve potrebne mere da se pronađu počinioci ovog krivičnog dela. Ovakvo ponašanje predstavlja vandalski čin i izuzetnu opasnost po bezbednost svih učesnika u saobraćaju. Uništavanje železničke infrastrukture sprečava redovno odvijanje železničkog saobraćaja“, navodi se u saopštenju kompanije.

Dodaje se da se ovakvim vandalskim činom na prvom mestu ugrožava bezbednost putnika i železničkog saobraćaja, ali da se istovremeno nanose i velike štete železničkoj imovini.

„Srbija Voz“ a.d. apeluje na građane da se ponašaju savesno i odgovorno kako bi se železnički saobraćaj odvijao neometano, zaključuje se u saopštenju.