Šolc očekuje konstruktivne rezultate od evropskog predloga o Kosovu

Vesti 07. mar 202315:28 7 komentara
REUTERS/Christian Mang

Nemački kancelar Olaf Šolc izjavio je u Berlinu da vidi "veliku spremnost" za normalizaciju odnosa Srbije i Kosova i da očekuje da će uskoro biti konstruktivnih rezultata od evropskog predloga o normalizaciji tih odnosa.

Pročitajte još:

„Pretpostavljam da ćemo uskoro postići dobre i konstruktivne rezultate. Postoji velika spremnost da se sada omogući ono što je tako dugo izgledalo nemoguće – bilo bi dobro za mir, ali i za razvoj Kosova i Srbije“, rekao je nemački kancelar na zajednčkloj konferenciji za novinare sa Ramom, preneo je Rojters.

Rama je rekao da i Tirana podržava taj plan.

„Albanija pozdravlja plan između Kosova i Srbije – ovo je realan plan koji donosi neophodnu i dugo očekivanu normalizaciju. Obe strane treba da se odnose prema ovom planu maksimalno ozbiljno i sa potrebnom hrabrošću“, rekao je Rama.

Šolc je rekao i da Nemačka želi dobrodošlicu zemljama Zapadnog Balkana u Evropsku uniju što je pre moguće, dodajući da Albanija dobro napreduje ka članstvu.

Kako su preneli kosovski mediji Šolc je podsetio da nemačko – francuski plan podržavaju Evropska unija i SAD i dodao da je predlog sveobuhvatan i „veoma podržan od strane Nemačke i Francuske“, kao i Evropskog saveta u Briselu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare