Solidarnost i stranka Zajedno potpisale sporazum o saradnji

Vesti 21. jan 202311:475 komentara
Izvor: Solidarnost

Politička platforma Solidarnost i stranka Zajedno potpisale su sporazum o saradnji čime je Solidarnost postala jedna od automnih organizacija koja deluje u okviru ove stranke, saopštila je ta platforma.

Kako se navodi, sporazum predstavlja „nastavak zajedničkog rada koji je započet 2022. godine u okviru zeleno-leve koalicije Moramo, i u narednom periodu će podrazumevati izgradnju političke opcije koja će Srbiji ponuditi nove politike zasnovane na principima društvene jednakosti, široke političke participacije, ekološke održivosti i međunarodne solidarnosti“.

POVEZANE VESTI

Prilikom predstavljanja sporazuma, portparol Solidarnosti i odbornik u Skupštini grada Beograda Miloš Baković Jadžić rekao je da će jedna od osnova budućeg zajedničkog rada biti „Deklaraciji o solidarnoj budućnosti Srbije“ koja je objavljena krajem prošle godine.

„U njoj smo pošli od činjenice da živimo u društvu ogromnih nejednakosti, mada one nisu jedina nepravda koja tišti Srbiju“, kazao je on i dodao da se vizija solidarne budućnosti zasniva na uverenju da se zajedno možemo izboriti, između ostalog, i za javno finansirani sistem zdravstvene zaštite kojim bi bili obuhvaćeni svi građani Srbije, sistem progresivnog oporezivanja kojim bi se redistribuiralo bogatstvo ka siromašnima, javno finansirani sistem socijalnog stanovanja i da zajedno možemo odbraniti radnička prava.

Biljana Stojković, kopredsednica stranke Zajedno, istakla je da je udruživanje političkih aktera jedna od najvažnijih tema u ovom trenutku.

„Iscepkani ne možemo da se suprotstavimo kruptivnom, korporativnom režimu koji ne misli o svojim građanima već isključivo o profitu“, naglasila je Stojković.

Kopredsednik stranke Zajedno i narodni poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta rekao je da su članovi političke platforme Solidarnost „aktivisti koji su postali političari“.

„Skupština je dobila čist aktivizam i ovo je potvrda da ćemo i dalje da nastavimo da budemo zajedno i da radimo ono što smo radili u prethodnih pet godina, kako god to neko zove, politika ili aktivizam“, kazao je on.

Komentari

Vaš komentar