Sotirovski: Grad Niš će dograditi kuću porodice Karimanović

Vesti 20. feb 202212:306 komentara
Izvor: N1/arhiva

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski izjavila je da će porodici devojčice Monike Karimanović biti dograđena kuća i tako biti rešen njihov stambeni problem.

Ona je kazala da je otac devojčice tražio dogradnju kuće i da je grad pristao na to.

Povezane vesti

„Već smo dogovorili sa ljudima koji će raditi dogradnju i mislim da će vrlo brzo krenuti sa radovima“, izjavila je Sotirovski, gostujući u jutarnjem programu televizije „Belami“.

Takođe je kazala da je bilo pokušaja da se ono što se događalo devojčici „zloupotrebi u političke svrhe, ali da to više neće moći“.

Monika Karimanović sa roditeljima živi u kući njenog dede, koja nije uslovna za boravak više ljudi, a na njihov stambeni problem pažnju javnosti skrenuo je pažnju decembra prošle godine predsednik Centra za nestalu i zlostavljanu decu Igor Jurić.

On je putem društvenih mreža saopštio da porodica devojčice iz Niša koju je oteo i zlostavljao Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin, na gradskom konkursu za prodaju ili davanje u zakup takozvanih socijalnih stanova nije ispunila uslove.

„Ne znam da li smo dovoljno svesni činjenice da smo kao društvo dužni ovom detetu do kraja njenog života. Greškom sudije, pušten je na slobodu čovek koji je naudio detetu, a kasnije smo tog istog čoveka umesto jedan dan tražili 14 dana. Poručujem gradonačelnici Niša, da se neću smiriti dok dete ne dobije tretman u svom gradu kakav zaslužuje. I to obećavam, Moniki pre svega, a onda i gradskoj upravi Niša“, napisao je Jurić na svojoj Fejsbuk stranici.

Jurić je istakao da su Karimanovići odbijeni na gradskom konkursu za zakup socijalnih stanova u ulici Majakovskog, a ponuđen im je stan na petom spratu, koji je bez grejanja i prokišnjava.

„Da li je stan u potkrovlju sa krovom koji prokišnjava i bez grejanja ono što ste u martu obećali Moniki, gospođo Sotirovski? Da li ćemo detetu pomoći i omogućiti dostojanstven život ili ćemo da je vratimo u rupu sličnu onoj iz koje je jedva živa izašla? Sramota me je. A vas?“, kazao je Jurić.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski reagovala je povodom Jurićevih objava i istakla da stan koji je ponuđen porodici Monike Karimanović nije neuslovan, te je pozvala roditelje da razgovaraju sa njom lično, kako bi zajednički našli rešenje njihovog stambenog problema.

Sotirovski je istakla da Karimanovići nisu mogli da dobiju u zakup stan u ulici Majakovskog jer nemaju primanja, odnosno nisu zaposleni, a uz to žive u zajedničkom domaćinstvu sa bakom i dekom, pa se smatra da imaju rešeno stambeno pitnje.

Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin, oteo je Moniku Karimanović (12) na putu do škole u Brzom Brodu 20. decembra 2019. godine, a devojčica je pronađena posle desetodnevne potere.

Jovanović je uhapšen šest dana kasnije na seskom groblju u rodnoj Malči i osuđen na doživotnu robiju.

Komentari

Vaš komentar