Sotirovski: Kroz različite projekte iz EU u Niš stiglo 175 miliona evra

Vesti 26. jul 202214:163 komentara
Niš Nišava panorama
Shutterstock

Od 2011. godine do sada grad Niš je uspeo da iz Evropske unije za različite projekte "privuče" oko 12 miliona evra nepovratnih sredstava, dok je kroz različite projekte koji su realizovani sa državom iz EU u Niš stiglo 175 miliona evra, izjavila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Ona se u Gradskoj kući sastala sa šefom odeljenja za saradnju Delegacije EU u Srbiji Nikolom Bartolonijem, a tema sastanka bili su projekti koji su Nišu potrebni i mogućnosti da budu realizovani sredstvima iz fondova EU.

Sotirovska je podsetila da je uz pomoć sredstava iz EU u Nišu, između ostalog, rekonstruisan Klinički centar, izgrađen Naučno-tehnološki park, uređene dve industrijske zone na severu grada, završen projekat izgradnje Ekspo centra i pripremljen projekat za izgradnju postrojenja za preradu otpadnih voda čija je vrednost 85 miliona evra.

„EU, svesni smo te činjenice, opredeljuje kroz projekte dosta novca za zemlje Zapadnog Balkana, pa i za Srbiju“, izjavila je Sotirovski.

Bartoloni je istakao da Niš ima kapacitete da aplicira sve više za sredstva koja pripadaju Evropskoj uniji.

„Kako Srbija bude napredovala na svom putu ka Evropskoj uniji, sve više i više pažnje će se poklanjati lokalnim samoupravama i njima će opredeljivati sve više sredstava“, kazao je Bartoloni.

On je kazao da će se ta sredstva opredeljivati za lokalni ekonomski razvoj, socijalnu inkluziju, inkluziju Roma, socijalno stanovanje i na projekte zaštite životne sredine.

Komentari

Vaš komentar