Spot protiv Rio Tinta već videlo više od milion ljudi

Vesti 21. nov 202120:18 30 komentara
Rio Tinto, Riotinto, kompanija, dolina Jadar,
N1

Za svega 24 sata reklama protiv Rio Tinta “Srbija nije na prodaju”, koju RTS nije emitovao, zabeležila je više od milion pregleda na društvenim mrežama Kreni-Promeni.

Istovremeno, društvene mreže su preplavljene tim videom koji dele svi građani. Video su podelili i podršku dali i brojne poznate ličnosti, glumci, sportisti, voditelj Ivan Ivanović, Filip Karađorđević, vladika Grigorije i mnogi drugi, saopštili su iz Kreni-Promeni.

Povezane vesti:

Posle protesta ispred RTS-a u petak, i nakon što je reklama preplavila društvene mreže, u medije je izašla nezvanična informacija da predsednik Srbije Aleksandar Vučić planira da dovede neku drugu kompaniju, pošto je reputacija Rio Tinta urušena.

Naglašavamo da peticija koju je do sada potpisalo više od 220.000 građana, a koja podržava naučno mišljenje dr Dragane Đorđević, ističe jasan stav da otvaranje rudnika u dolini Jadra nije moguće sprovesti na ekološki održiv način, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će dovođenje bilo koje kompanije koja ugrožava eko sistem Srbije biti propraćeno istom kampanjom i ukazuje da to nije borba protiv investicija i napretka, već zaštita građana i Srbije.

„U 21. veku građani Srbije neće kolonijalni status. Nećemo dozvoliti da strane kompanije u Srbiji rade ono što im nije dozvoljeno da rade u svojim matičnim državama. Srbija nije na prodaju“, poručili su iz Kreni-Promeni.

Komentari (30)

Vidi sve komentare