Srbija Centar: Odgovaraće i lokalni funkcioneri koji učestvuju u zatiranju vrednosti Beograda

Vesti 09. nov 202316:43 8 komentara
Shutterstock

Stranka Srbija Centar saopštila je da "poslednja faza pljačke Srbije koju sprovodi vlast Srpske napredne stranke nije ništa drugo nego svesno zatiranje istorije, kulture i tradicije Beograda i Srbije" i poručila da će odgovarati i lokalni funkcineri koji u tome učestvuju.

„Beograd je, tako, jedini grad ovakve veličine i značaja koji nema usvojen Generalni urbanistički plan. Svedoci smo i stalnih izmena urbanističkih planova i nereagovanja institucija zaštite, čime se daje privremeni zakonski alibi za rušenje vrednih i retkih zgrada i ambijentalnih celina u korist pojedinaca bliskih vlastima“, rekao je potpredsednik stranke i koordinator njenog Beogradskog odbora Slobodan Cvejić, u pisanoj izjavi.

Prema njegovim rečima, „poslednji primer je namera da se sruši zgrada Pošte na Savskom trgu, samo da bi se izašlo u susret nepoznatom kapitalu projekta Beograd na vodi“.

Pročitajte još

„Napominjemo da odgovornost za činjenje ili nečinjenje neće moći da izbegnu ni izabrani i postavljeni funkcioneri Gradske uprave, koji su učestvovali u donošenju i sprovođenju štetnih odluka“, rekao je Cvejić.

On je podsetio da zakon navodi da je „državni službenik dužan da izvrši usmeni nalog pretpostavljenog, izuzev kad smatra da je nalog suprotan propisima, pravilima struke ili da njegovo izvršenje može da prouzrokuje štetu, što saopštava pretpostavljenom“.

„Zato pozivamo funkcionere i službenike u svim organima beogradske ili republičke vlasti da dobro razmisle o posledicama onoga što se od njih zahteva“, istakao je Cvejić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare