Srbija šalje dva helikoptera da pomognu u gašenju požara u Sloveniji

Vesti 22. jul 202209:565 komentara
MUP Republike Srbije

Srbija upućuje pomoć Sloveniji u gašenju požara, koji je zahvatio područje te zemlje, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Povezane vesti

Kako se navodi u saopštenju, po nalogu ministra unutrašnjih poslova Aleksandara Vulina, 13 predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Helikopterske jedinice i Sektora za vanredne situacije sa dva helikoptera „Agusta Bell 212“, kapaciteta od po 1,5 tone vode, biće angažovano na gašenju velikog požara u Sloveniji, na Renškom vrhu.

„Uveren sam da će pripadnici MUP Srbije, Sektora za vanredne situacije i Helikopterske jedinice, dati svoj pun doprinos u borbi protiv vatrene stihije i spasavanju ljudi i njihove imovine, baš kao što su to učinili i prošlog leta u Grčkoj, Makedoniji i našoj bratskoj Republici Srpskoj. Želim još jednom da istaknem da je MUP Srbije ponosan na svoje vatrogasce-spasioce i pripadnike Helikopterske jedinice koji u času nevolje uvek pokažu izuzetnu hrabrost i požrtvovanost“, poručio je v.d. načelnika Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić.

Komentari

Vaš komentar