Srbija za Kinu među top 10 destinacija, stigla prva grupa „postkovid turista“

Vesti 22. mar 202313:23 35 komentara
N1

Srbija je dobitnik priznanja "10 destinacija koje je vredelo čekati" za 2023. godinu koju dodeljuje udruženje Nacionalni turizam Kine, a prva postkovid grupa turista iz te zemlje stigla je u Srbiju, samo dan nakon što je nacionalna turistička uprava objavila da kineske agencije mogu da organizuju grupna putovanja po Srbiji, saopšteno je danas.

Ocenjivale su se performanse turističke destinacije, inovacije na tržištu Kine i jačina brenda, a Srbija je ušla među deset najboljih, uz Nemačku, Švajcarsku, Holandiju, Tajland, Kanadu, Novi Zeland, Mađarsku, Australija i Republiku Fidži, navodi se u saopštenju Turističke organizacije Srbije (TOS).

Jedna od najvećih agencija iz Kine – CYTS, organizovala je prvu grupu turista koja je doputovala u Srbiju, a TOS im je organizovao svečani prijem.

Kina je, podseća u saopštenju TOS, bila na prvom mestu po dolascima u 2019. godine, a druga po noćenjima.

„Verujemo da će se, u skladu sa novim okolnostima, taj trend u 2023. godini nastaviti“, ističe TOS, navodeći da je Srbija bila prva zemlja u Evropi koja je uvela bezvizni režim za državljane Kine.

Ono što Srbiju kao destinaciju čini još atraktivnijom jesu dva direktna leta koja danas postoje između Srbije i Kine – do Pekinga i do Tjendžina, navodi TOS.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare