Srbija za saradnju sa Marokom protiv iregularnih migracija i terorizma

Vesti 28. nov 202216:321 komentar
Izvor: MUP

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić razgovarao je sa ambasadorom Kraljevine Maroko u Srbiji Mohamedom Aminom Belhažom o unapređenju saradnje dve zemlje u oblasti unutrašnjih poslova, pre svega u oblasti suzbijanja iregularnih migracija i borbe protiv organizovanog kriminala i terorizma, saopšteno je iz MUP-a.

Pročitajte još:

Ambasador Belhaž naglasio je prijateljske odnose dve zemlje u političkoj i ekonomskoj saradnji i naveo da bi u tom maniru trebalo nastaviti i unapređenje saradnje Srbije i Maroka u oblasti bezbednosti, navodi se u saopštenju.

„S obzirom na uspešne rezultate koje je Maroko pokazao u dosadašnjoj borbi protiv terorizma i ekstremizma, ministar Gašić je istakao da smo zainteresovani za razmenu iskustava u toj oblasti i da zajednički treba da se borimo protiv tog globalnog problema, jer se nikad ne zna gde će se naredni teroristički akt dogoditi“, rečeno je iz MUP-a.

Ambasador Belhaž uputio je poziv ministru Gašiću da u narednom periodu poseti Maroko i sastane se sa ministrom unutrašnjih poslova te zemlje.

Ministar Gašić zahvalio se ambasadoru na principijelnoj podršci Kraljevine Maroko u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, dodaje se u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar