Srbija zavejana, problemi u saobraćaju i na elektromreži

Vesti 12. dec 202117:51 > 19:0078 komentara
CISCENJE SNEGA NA AUTOBUSKOJ STANICI
Tanjug/Rade Prelić

Od jutros širom Srbije veje vlažan sneg. Padavine su uzrokovale mnogobrojne probleme, pre svega u saobraćaju, ali i na elektromreži.

Putarske ekipe ne uspevaju da uklone sneg sa ulica, pa je u pojedinim delovima Beograda saobraćaj bio na ivici kolapsa, iako je nedelja.

Ministar saobraćaja Tomislav Momirović objavio je na društvenim mrežama video snimak sa puta ka beogradskom aerodromu na kom, međutim, tvrdi da su svi državni putevi prvog i drugog reda u Srbiji, prohodni za saobraćaj.

Zakazao je i gradski prevoz – autobusi su se teško kretali po uzbrdicama, a zbog snega su stali tramvaji, pa su ova vozila u kolonama stajala na šinama.

Iz Elektrodistribucije je saopšteno da su širom Srbije je zbog nevremena, registrovani kvarovi na elektromreži, posebno u planinskim predelima u zapadnom i centralnom delu zemlje. U Zlatiborskom okrugu trenutno je zbog snega bez struje oko 3.000 domaćinstava.

EPS je saopštio da je zbog vetra i mokrog snega koji se ledio bilo problema u dopremi uglja zbog kojih su zaustavljeni pojedini blokovi u Termoelektrani „Nikola Tesla A“. Kako Obrenovac greju blokovi u TENT A privremeno je zaustavljeno i grejanje u tom području.

U pojedinim delovima Beograda pod težinom snega padale su grane, ali je bilo i slučajeva da se oborilo celo drvo, i to uglavnom na u neposrednoj blizini parkiranih automobila. Zelenilo je saopštilo da je bilo više od sto prijava polomljenih grana ili stabala.

Problema je bilo i u planinskim centrima. Centar Divčibara bio je blokiran snegom, a do tamo je moglo da se dođe uz obaveznu zimsku opremu. Deo Divčibara tokom dana bio je bez struje.

Na prilazu beogradskom aerodromu Nikola Tesla ogromne su gužve u saobraćaju, a gužve su i na terminalima.

Aerodrom je saopštio da je neprekidno otvoren za avio-saobraćaj, uprkos snegu koji od jutros neprestano pada, i savetuje putnike da zbog vremenskih neprilika i otežanog drumskog saobraćaja krenu ka aerodromu znatno ranije pre svog leta.

Komentari

Vaš komentar