Srbin, bivši pripadnik Kosovske policije, uhapšen na prelazu Jarinje

Vesti 28. mar 202320:27 > 21:46 1 komentar
N1

Na prelazu Jarinje uhapšen je muškarac sa Kosova M. J, na osnovu aktivne optužnice Osnovnog suda u Prištini, potvrdila je Kosovska policija za KoSSev portal. RTS je javio da je u pitanju bivši pripadnik Kosovske policije, Srbin. Kancelarija za KiM Vlade Srbije saopštila je da se radi o "montiranom i političkom hapšenju" i "namerama Prištine da se obračunava sa Srbima koje ne može da natera da se vrate u Kosovsku policiju".

M. J. je, kako su precizirali iz Kosovske policije, bio tražen zbog osnovane sumnje da je umešan „u izvršenje više krivičnih dela: organizovani kriminal, primanje mita i zloupotreba ovlašćenja“.

„Sve dalje radnje i postupci preduzimaće se u saradnji i koordinaciji sa pravosudnim organima“, navela je Kosovska policija.

U saopštenju se ne navodi da li je M. J. određeno zadržavanje, odnosno gde se on sada nalazi.

O hapšenju ove osobe, a pre oglašavanja Kosovske policije, izvestilo je više medija.

Portal Kosovo online pisao je da je reč o Srbinu iz Leposavića, bivšem pripadniku policije, premda bez preciziranja i koje.

Supruga uhapšenog je za ovaj medij kazala da su M. J. pripadnici Kosovske policije odvezli u pravcu severnog dela Kosovske Mitrovice.

Javni servis Srbije takođe je izvestio o ovom slučaju, navodeći puno ime i prezime uhapšenog, kao i preciznu informaciju da je reč o bivšem pripadniku Kosovske policije.

Kancelarija za KiM: Nastavak pritisaka

Hapšenje bivšeg srpskog policajca na Jarinju „nastavak je pritisaka i progona srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, posebno policajaca koji su novembra prošle godine skinuli uniformu Kosovske policije“, saopštila je Kancelarija za KiM Vlade Srbije.

On je, kako navode, uhapšen „pred očima supruge i dvoje maloletne dece“.

„Odmah po saznanju o Miljanovom hapšenju Kancelarija za Kosovo i Metohiju je angažovala advokata koji će ga braniti i pomagati mu u ovom slučaju, a predstavnici Kancelarije su stupili u kontakt sa porodicom uhapšenog, kako bismo im i na taj način pružili prekopotrebnu podršku i ponudili svu pomoć. Jedno od glavnih pitanja koje se postavlja jeste kako se to Miljan J. godinama slobodno kretao preko administrativnih prelaza i bio u službi Kosovske policije, a sada mu se preko noći otkrivaju nekakve tajne poternice i na teret stavljaju dela stara više godina“, upitali su iz Kancelarije.

Prema navodima u saopštenju, radi se o „montiranom i političkom hapšenju“ i „namerama Prištine da se obračunava sa Srbima koje ne može da natera da se vrate u Kosovsku policiju“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare