Srbin ranjen na Kosovu tražio da ga prebace na VMA, posetio ga Petković

Vesti 24. jan 202312:506 komentara
Izvor: Tanjug/ Privatna arhiva

Direktor Opšte bolnice Kraljevo Zoran Mrvić rekao je da je Miljan Delević, koga su juče pripadnici ROSU ranili na Kosovu kada su pucali na automobil u kojem se nalazio, stabilnog zdravstvenog stanja i da će biti prebačen na dalje lečenje u Beograd na VMA, na lični zahtev. Delevića je obišao direktor Kancelarije za KiM Petar Petković navodeći da je napad ROSU mnogo više od provokacije.

„Transport za VMA je po ličnoj želji pacijenta i mi ćemo to sprovesti u naredna dva-tri sata, nema znakova ugroženosti i zdravlja samog pacijenta, nadamo se brzom oporavku“, naveo je dr Mrvić, prenosi RTS.

Povezane vesti

Ranjenog Delevića obišao je i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković i preneo mu pozdrave predsednika Vučića. Naveo je da je Delević ranjen samo zato što je Srbin.

„Kada pogledate auto, videćete da je izrešetan sa zadnje strane, da je kosovska policija krenula prva u napad sa namerom da ubije Miljana i Dušana, to mi je sada i Miljan potvrdio, na kraju krajeva, tu su bezbednosne kamere koje je instalirala kosovska policija. Zašto Svečlja ne pokaže kamere, nego nastavlja sa propagandom želeći da prikriva istinu, da ROSU svaki dan maltretira srpski narod?“, upitao je Petković.

Istakao je da je to mnogo više od provokacije i da je metak mogao da bude koban po njegov život, zbog čega je i hitno prebačen u Kraljevo.

Izvor: Tanjug

„Na Bistričkom mostu i svuda gde su postavili punktove, ROSU policija svakodnevno zaustavlja i maltretira narod, drže ih po nekoliko sati, skidaju do gole kože, da bi predstavili kako Kurti ima moć na severu i da oni vladaju na severu“, naveo je Petković, ističući da duge cevi nemaju šta tu da traže.

Međunarodna zajednica, dodaje, mora da reaguje i zaustavi zlo iz Prištine, jer to je jedini način da se sačuvaju mir i životi naših ljudi.

Kosovska policija je juče navela da je na kontrolnom punktu na Bistričkom mostu pokušala da zaustavi vozilo koje je udarilo u kola KP i da su policajci pucali jer im je na taj način život bio ugrožen.

Nešto kasnije je Kosovska policija iz Leposavića saopštila da su Srbi na koje su pucali pripadnici ROSU umešani u kriminalne radnje, navodeći da su zajedno osumnjičeni za oko 100 krivičnih dela.

Komentari

Vaš komentar