Srđan Milivojević: Odbacimo jaram ropstva, da nam deca nikada više ne uče iz knjige žalosti

Vesti 23. sep 202319:28 91 komentara

Ovo nije borba za vlast, već za slobodu, ovo je pobeda hrabrog srca i čistog obraza, i kao što bi rekao Živojin Mišić - svaka se pobeda prvo u srcu dobija, rekao je narodni poslanik DS Srđan Milivojević na 21. protestu "Srbija protiv nasilja".

„Dosta se ginulo za Srbiju, hajde da živimo za Srbiju. Hajde da se upišemo u naš ‘puk živih’. Hajde da se upišemo tamo gde su se upisali hrabri Aleksandar Obradović, inspektor Sloboand Milenković Senta, inspektori Isakov i Dejan Mitić, inspektora koji je uhapsio Belivukov klan, Katarina Petrović . Hajde da vaskrsnemo sve te reči našeg jezika bez kojih je nemoguća azbuka slobode. Azbuka pravde, istine, čovekoljublja, dostojanstva, porodice, ljubavi, tu gde je svetlo da nam deca nikada više ne uče iz knjige žalosti“, rekao je Milivojević.

On je istakao da postoji samo jedna istina.

„Nemojte da vam tvrde da vi negde šetate i da mi ne znamo šta radimo. Mi marširamo ka slobodi, svake subote, držimo čas građanskog vaspitanja. Biće nas 100 hiljada u izbornoj noći ako se usudiš da ukradeš izbore. Ili Srbija ili mafija. Ili mi ili on. Aleksandre Vučiću, sada se tebi obraćam, slušaj šta ti kaže Srbija – nemoj se ponašati kao hodajuća enciklopedija psihijatrije. Tražili smo izbore do 31. decembra ove godine. Zahtevi su jasni i precizni. Kako Aleksandre dobro razume kada ti govori Kurtii na albanskom, kada ti zavrnu uši na engleskom, ruke na nemačkom, a gas na Ruskom? Samo Srbe ne razumeš Aleksandre Vučiću“, rekao je okupljenima Milivojević i poručio:

“ Zato ćete svi vi biti čuvari kutija na dan izbora, a ja vam dajem reč, da više nikada neće biti mosta na kojem će se sresti dobro i zlo, pravda i nasilje, mudrost i glupost, znanje i kupljene diplome. Moraće da se odgovara za svaku suzu, za svaku sms poruku za lečenje dece za koje nije bilo para, a ima za nacionalni stadion“, poručio je on.

Sve o današnjem protestu „Srbija protiv nasilja“ čitajte na našem BLOGU.