Srđan Škoro: Ekologija nije najveći problem, nego korupcija

Vesti 21. jun 202121:56 > 22:25 23 komentara

Novinar Srđan Škoro izjavio je da je korupcija veći problem od ekoloških pitanja, i da u Beogradu ne može da se dogodi isto što se desilo u Zagrebu, gde je na izborima pobedila zeleno-leva koalicija “Možemo!”.

Pročitajte još:

“Ovde je osnovni problem korupcija. Iz toga proizilaze svi drugi problemi”, rekao je Škoro u emisiji Persona non grata na N1.

Kaže da u Srbiji postoje “sitne borbe”, poput one koju vode stanari Bloka 37 na Novom Beogradu, a da je za promene potrebna “ozbiljna pobuna”.

Upitan zašto je teško smeniti sadašnju vlast, kaže da je to zato što su “preuzeli sve poluge” i zato što je društvo u Srbiji podeljeno.

Škoro kaže da bi, kada bi on uređivao novine, na naslovnoj strani sutra bila priča o tome zašto je eksplodirala fabrika Sloboda u Čačku.

Milomir Marić predvideo šta će mi se desiti zbog gostovanja na RTS

Škoro, koji je koji je 2014. godine zbog kritike Vlade Aleksandra Vučića na RTS-u smenjen sa šefa deska Večernjih novosti, kaže da nije bio svestan koje će posledice imati to gostovanje.

“Meni je to bilo normalno. Prvi znak da nešto nije u redu bio je aplauz koji sam dobio kad su se ugasile kamere”, rekao je Škoro.

Pročitajte još:

Kaže da je do tog gostovanja na RTS-u došlo slučajno, zato što je otkazao planirani gost.

Nekoliko sati posle emisije saznao je da je “nastao lom” na RTS-u, da se utvrđuje ko je njega doveo u emisiju, navodi Škoro.

Dodaje da je u početku nastavio da normalno dolazi na posao, ali posle nekoliko dana mu je tadašnji direktor Ratko Dmitrović rekao da ne može da bude šef deska.

“Dobijam usmenu smenu, odmah me brišu iz impresuma, što je takođe neverovatno, ne dobijam nikakav raspored”, rekao je on.

Posle gostovanja u Utisku nedelje premešten je u list Sport, koji kasnije kupuju Saša Mirković i Aleksandar Vuksanović, poznatiji kao Aca Lukas, priča Škoro.

Kako navodi, list Sport je ugašen, a “ljudi su ostali na ulici”.

“Sad zamislite kako se (njihove) porodice osećaju kad gledaju Dmitrovića kao ministra za porodicu”, kaže on.

Škoro je u međuvremenu prebačen u list Zov, koji je takođe ugašen.

“Ja sam danas na birou rada, nezaposleni novinar”, rekao je on.

Kaže da je jedina osoba koja mu je tačno “prorekla” šta će mu se desiti bio glavni urednik TV Hepi, Milomir Marić.

Škoro navodi da ga je Marić pozvao 10 dana nakon gostovanja na RTS-u i rekao: “Srđane, da ti znaš koliko je Vučić lud, uzeo bi pasoš i napustio zemlju”.

“Ovo što mi živimo nije politika, ovo je borba za vazduh”

Škoro smatra da suštinski može da se kaže da nije više novinar, ali da se i dalje bori za slobodu izražavanja.

Bivši član Pokreta slobodnih građana i član Skupštine slobodnih građana smatra da njegov angažman u tim organizacijama ne znači “prelazak u politiku”.

“Ovo što mi živimo nije politika, ovo je borba za vazduh”, rekao je on.

“Mi moramo da zaustavimo ovo ludilo koje vlada. Ako nismo na istoj strani i nismo protiv tog ludila, mi nećemo ništa uraditi. Svaki čovek koji je protiv ovoga mora da istupi i da to kaže”, dodaje.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare