Sremski Karlovci, a na internetu – 大得価,お買い得 ニューエラ メンズ 帽子

Vesti 14. sep 202120:16 > 15. sep 2021 09:15 4 komentara
N1

Kada na internetu potražite Opštinu Sremski Karlovci, po rezultatu biste mogli da pretpostavite da je ova opština u Japanu, a ne u Srbiji, piše 021.rs.

Kada uđete na samu veb prezentaciju u gornjem levom uglu ćete videti da stranica nije bezbedna, a u detaljnijem objašnjenju piše da na stranicu ne treba unositi lične podatke ili osetljive informacije, jer bi mogli da budu zloupotrebljeni „od strane napadača“.

Takođe, kako se na sajtu „Virus total“ koji analizira sajtove i detektuje malver, prezentacija Opštine Sremski Karlovci ima i fišing (phishing) link. Fišing je jedna od metoda internet napada kojima prevaranti pokušavaju da dobiju osetljive podatke. Tako „upecani“ podaci omogućavaju brojne druge zloupotrebe.

Ovakva situacija na sajtu ove sremske opštine je već nedeljama unazad, a kako 021.rs saznaje od nadležnih, potrajaće bar još mesec dana.

„U toku je izrada novog sajta na novom hostingu koji će biti gotov oko 15. oktobra“, navodi se u odgovoru za 021.rs iz kabineta predsednika opštine.

Ipak, iz Opštine nisu odgovorili na pitanja u vezi sa bezbednošću korisnika sajta u danima pre izrade novog.

Opširnije na 021.rs.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare