Srpska lista: Kurti crta mete Srbima jer ne pristaju na kršenje ljudskih prava

Vesti 02. jun 202315:30 6 komentara
srpska lista
N1/arhiva

Današnje neosnovane optužbe i crtanje mete na čelo Srpkinjama i Srbima na severu Kosova i Metohije, samo zato što ne pristaju na kršenje osnovnih ljudskih prava, pokazuje fašistički karakter režima Aljbina Kurtija, saopštila je Srpska lista.

„Da li su rulja, profesori, lekari, medicinske sestre, rudari, građani i politički predstavnici, kako ih je danas etiketirao Aljbin Kurti u skupštini? Koliko je farsa sve ono što je Kurti rekao danas u skupštini, govori i podatak da je za kriminalce i organizatore protesta označio časne ljude, žene, invalide, pa čak i neke koji su u bolnici i nedeljama unazad nisu na severu Kosova i Metohije“, naveli su u saopštenju.

Dodaju da je Kurti danas otišao toliko daleko da govori kako je on organizovao mnogo protesta koji su bili mirni.

„Prosto se nameće pitanje da li on misli da su građani senilni, a međunarodna zajednica zaboravila kako je za vreme njegovih protesta napadana kuća njegovih političkih protivnika, tadašnjeg premijera, kako je zgrada Vlade gađana raketnim bacačem, njegovi partijski drugovi napadali međunarodne predstavnike, pa čak i američki ambasadorku, a njegov sadašnji posilni Svečlja napadao lica pod međunarodnom zaštitom i uništavao vozila međunarodnih misija, za šta nije odgovarao. Današnje Kurtijevo izlaganje prepuno laži je dokaz da on želi dalju eskalaciju situacije, podizanje tenzija i sukobe, a Srbi žele mir, slobodu, nazad svoje zgrade opština i prekid progona naših sugrađana, koji ne pristaju da budu Kurtijeve sluge“, zaključeno je u saopštenju Srpske liste.

Pročitajte još

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare