Srpska lista: Napad na Lazara nastavak Kurtijevog plana da se Srbi proteraju

Vesti 22. jan 202316:10 6 komentara
srpska lista
N1/Kanelarija za KiM

Srpska lista saopštila je da je "ničim izazvan, podli napad na srpskog dečaka Lazara M. od strane grupe Albanaca u Suvom Dolu, pred očima Кurtijevih specijalaca, nastavak užasnog plana Aljbina Кurtija da se Srbi zastraše i proteraju sa Кosova i Metohije".

Srpska lista je podsetila da je nakon što je pucano na srpske dečake Stefana i Miloša u Štrpcu, a Stefan Tomić prebijen u Klokotu, petnaestogodišnji Lazar M. četvrto srpsko dete koje su napali, kako se navodi, albanski ekstremisti.

POVEZANE VESTI:

Svesni da će i ovaj napad neko relativizovati želimo da naglasimo da su ove siledžije i ekstremisti Lazara pretukli samo zato što je Srbin, i zato što je višegodišnja praksa da se oni koji napadaju Srbe, našu decu i imovinu ne kažnjavaju, poručuje se u saopštenju Srpske liste.

„Diktatorski režim Aljbina Кurtija svojim delovanjem i političkim izjavama promoviše i podstiče nasilje kao način za rešavanje političkih problema. Ono što je najopasnije je ćutanje međunarodnih predstavnika“, ocenjuje Srpska lista.

Srpska lista dodaje i kako osuđuje „podli napad“ na Lazara, jer je to, kako navodi, napad na svako srpsko dete, i svaku srpsku porodicu na ovim prostorima.ž

Srpska lista ujedno zahteva da se odgovorni pronađu, liše slobode i adekvatno kazne, kao i da se najhitnije pojača prisustvo međunarodnih bezbednosnih snaga u srpskim sredinama kako bi se esktremisti odvratili od napada na Srbe, srpsku decu i imovinu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare