Srpska lista: Pucnjava na Srbe kod Bistričke reke je kap koja je prelila čašu

Vesti 23. jan 202314:3318 komentara
srpska lista opšte n1
Izvor: N1

Rafalna paljba Kurtijevih specijalaca na Srbe kod ilegalnog punkta na mostu kod Bistričke reke, u kojoj je teško ranjen Miljan Delević, je kap koja je prelila čašu nakon serije napada na Srbe od Nove godine na ovamo, saopštila je Srpska lista.

„Nakon što je za Badnji dan pripadnik tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga pucao u srpsku decu u Štrpcu, danas su Kurtijevi specijalci izrešetali vozilo u kome su bila dvojica Srba i tom prilikom pucali sa ciljem da ubiju. Nedeljama upozoravamo na neprofesionalno ponašanje Kurtijevih specijalaca koji nastoje da svojim delovanjem zastrašuju srpski narod i izazivaju incidente i insistiramo da međunarodna zajednica osudi brutalnost ovih kriminalaca u uniformama, nažalost nema odgovora, te ne čudi današnji brutalni napad koji je samo nastavak antisrpske histerije režima u Prištini“, navodi se u saopštenju.

Povezane vesti

Dodali su da je Srpska lista mesecima na svim sastancima insistira da se specijalne jedinice povuku sa severa Kosova i Metohije jer su tu nelegalno i jer su izazvali seriju incidenata, ali svi ćute.  Ističu da time da „očigledno time šalju prećutnu podršku onima koji bi da izazovu haos na ovim prostorima, ne uzimajući u obzir naša upozorenja“.

„Današnji brutalni napad na život Srba izazvao je bes i ogorčenje kod naših građana, koji sve češće smatraju da moraju da se sami zaštite od kriminalnih radnji Kurtijevih specijalaca i njegovog diktatorskog antisrpskog režima, a u skladu sa stavom nekadašnjeg američkog predsednika Džefersona ‘Kad nepravda postane zakon, otpor postaje dužnost’. Srpska lista zahteva momentalno povlačenje svih Kurtijevih specijalaca sa severa Kosova i Metohije i hapšenje i sankcionisanje onih koji su danas pokušali da ubiju Miljana Delevića i njegovog saputnika. Još jednom naglašavamo da dalje prisustvo ovih formacija nas može dovesti u spiralu događaja koje će nepovratno ugroziti mir na ovim prostorima“, zaključeno je u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar