Srpska lista: Završena Kurtijeva farsa, pokazano jedinstvo srpskog naroda

Vesti 21. apr 202420:54 8 komentara
AP Photo/Visar Kryeziu

Završena je farsa u organizaciji režima Aljbina Kurtija na severu Kosova i Metohije i današnji dan je pokazao više stvari koje moraju da se uzmu u obzir u narednom periodu, pre svega od strane predstavnika međunarodne zajednice, saopštila je Srpska lista po zatvaranju biračkih mesta na referendumu za smenu gradonačelnika četiri opštine na severu.

Kako se ističe, prva je da je Srpska lista bila duboko u pravu kada je pozvala srpski narod da ne učestvuje u ovom Kurtijevom igrokazu, jer je on od samog početka napravljen sa ciljem da ne uspe.

Drugo, želimo da jasno ponovimo da smo bili više nego spremni da učestvujemo u ovom procesu kako bi videli leđa i smenili lažne gradonačelnike u našim opštinama, ali nismo želeli da igramo igre u režiji režima u Prištini kojima bi se obesmislio čitav proces i sprečila smena Kurtijevih pulena, a onda bi oni to predstavili kao nekakav legitimitet.

Treće, ukazuje Srpska lista, današnji dan je pokazao kako izgleda demokratija pod Kurtijem, sa dugim cevima, specijalcima i oklopnim vozilima na biračkim mestima, kamerama koje snimaju birače i kako se oni izjašnjavaju, odbornicima u biračkim odborima, biračkim odborima bez Srba u njima i brz srpskog jezika na mnogim biračkim mestima.

Današnji dan je pokazao visok stepen jedinstva srpskog naroda koji je ostao dosledan sebi i dokazao da nisu Srpska lista i Srbija oni koji zastrašuju Srbe, već Kurti i njegove ilegalne parapolicijske jedinice, što je danas za rezultat imalo prazne ulice na severu Kosova i Metohije, navodi se u saopštenju.

Podsećamo, u četiri opštine na severu Kosova glasalo se za smenu četvorice gradonačelnika – Erdena Atića, Izmira Zećirija, Ljuzima Hetemija i Iljira Pecija. Oni su u Severnoj Mitrovici, Zubinom Potoku, Leposaviću i Zvečanu izabrani pre skoro godinu dana na prvim izborima pošto su Srbi napustili institucije, a potom bojkotovali izbore.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare