Srušio se još jedan deo zgrade u Vidovdanskoj

Vesti 20. jul 202112:28 > 18:42 40 komentara

Još jedan deo zgrade u Vidovdanskoj ulici na Vračaru se srušio, potvrdio je jedan od stanara za N1.

Povezane vesti

Reporterka N1 kaže da se u Vidovdanskoj nalazi mnogo pripadnika policije, ali da pristup novinarima nije dozvoljen.

Dodala je da zvaničnih informacija još nema. Potpuno se obrušio stan na drugom spratu, javlja reporterka N1.

Stanari sa kojima je razgovarala rekli su da je zapečaćen ulaz u zgradu, da nisu imali pristup stvarima, te da ne žele pred kamere.

Kako je rekla, jedan od stanara rekao je da su nastavljeni radovi, da se zatrpavala sama rupa koja se stvorila prilikom obrušavanja, a da je u tom trenutku bageristi stigla informacija da je gazda, a ko je gazda nije nam rečeno, naredio da se momentalno prestane sa zatrpavanjem rupe, nakon toga se urušio sprat zgrade, na šta su stručnjaci i ranije upozoravali.

Izvor: Nova.rs

Stanari su juče imali sastanak sa zamenikom gradonačelnika Goranom Vesićem, ali za sada ne žele da govore o tome za medije. Rekli su samo da nisu dobili konkretnu ponudu i da čekaju da dobiju nešto konkretnije, da odluče da li će je prihvatiti ili ne, pa će se obratiti medijima.

Podsetimo, u petak se urušio deo ove zgrade. U urušavanju nije bilo povređenih, a zgrada je evakuisana.

Kako je rečeno iz Građevinske inspekcije, „najverovatnije“ je stabilnost te zgrade bila ugrožena zidanjem objekta pored nje.

Objekat koji je pored te zgrade ima građevinsku dozvolu za prijavu radova, navela je inspekcija.

Na gradilištu u Vidovdanskoj ulici ekipa televizije N1 u subotu je zatekla bager i kamion koji, prema rečima prisutnih, nasipaju i zatrpavaju jamu nastalu nakon urušavanja zgrade u petak.

Inženjerska komora Srbije saopštila je da će preduzeti sve potrebne korake u cilju utvrđivanja odgovornosti učesnika u slučaju urušavanja zgrade u beogradskoj opštini Vračar, ukoliko se utvrdi da je postupanje članova Komore bilo protivno profesionalnim pravima i dužnostima i etičkim normama ponašanja.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare