SSP: Dok građani odvrću sijalice, Novi Sad kupuje dekorativnu rasvetu

Vesti 03. okt 202210:58 9 komentara
N1

U jeku energetske krize i svakodnevnih apela na građane da štede struju, dva verska objekta u Novom Sadu dobiće dekorativno osvetljenje, saopštio je Gradski odbor Stranke slobode i pravde Novi Sad.

„Naime, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije, 24. septembra raspisala je javni poziv za ugradnju dekorativnog osvetljenja na Uspensku crkvu i crkvu na Novom naselju, a procenjena vrednost radova je 48,4 miliona dinara i to bez PDV-a“, navodi se u saopštenju.

Povezane vesti

Ocenjuje se da u energetskoj situaciji u kojoj se nalazi naša zemlja, ovakva investicija u bilo kom gradu, pa i Novom Sadu izaziva nevericu.

„Nadležni savetuju da zavrćemo sijalice i da se na javnim objektima gasi dekorativna rasveta, te su građani prilično zabrinuti da li će u mesecima koji dolaze imati struje i grejanja u svojim domaćinstvima. U prodavnicama se užurbano kupuju mali plinski gorionici, razne lampe na baterije, a porodice koje očekuju prinove u zimskim mesecima i imaju malu decu, neretko kupuju i agregate“, ističe SSP Novi Sad.

Navode i da odluka Gradske vlasti da u ovakvom trenutku uloži poprilična sredstva u ovakvu investiciju, predstavlja na neki način izrugivanje sopstvenim građanima i budžetu koji oni pune.

Stranka slobode i pravde, kako se ističe, traži od gradskih vlasti da ovaj novac bude preusmeren za pomoć najugroženijim građanima koji zbog inflacije svojim porodicama više ne mogu da priušte ni osnovne životne namirnice.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare