SSP: Ekspresno pozivanje svedoka da da iskaz u Jagodini dokaz zastrašivanja

Vesti 07. maj 202121:59 3 komentara
Stranka slobode i pravde
N1

To što policija ekspresno reaguje na prijave Dragana Markovića Palme i poziva svedoka čiji identitet je on nezakonito otkrio, da da izjavu u njegovom privatnom gradu Jagodini, još je jedan dokaz da postoji namera da se svedoci i žrtve Palminih monstruoznosti zastraše, saopštila je Stranka slobode i pravde (SSP).

SSP navodi da „ako je već država priznala da ne postoje uslovi za nezavisnu istragu u Jagodini“, time što je predmet protiv Markovića prebačen u tužilaštvo u Kraljevu, „kome je palo na pamet da svedoka koji je još 24. aprila prijavio policiji pretnje i uznemiravanja sada zove u Palmin privatni grad Jagodinu, kršeći tako logiku i zloupotrebljavajući zakonsku proceduru“.

Povezano:

„Zahtevamo od svih institucija da prestanu sa pokušajima da zaštite Palmu i da se stave u službu istine i pravde tako što će svedocima i žrtvama obezbediti poseban status. Umesto lova na svedoke i žrtve, to je posao policije, tužilastva i sudova. Ukoliko ne počnu to da rade bićemo prinuđeni da zaštitu za naše građane tražimo od međunarodnih tela za zaštitu ljudskih prava“, navodi se u saopštenju.

SSP navodi da zahteva da svedoka, koji je prvi progovorio „o svemu što se dešava na Palminim bunga-bunga žurkama nadležni saslušaju u Beogradu i tako pokažu da zaista žele da saznaju istinu, a ne da maltretiraju one koji više neće da ćute“.

Nakon što je potpredsednica SSP Marinika Tepić na konferenciji za novinare 19. aprila emitovala izjavu muškarca čiji je identitet bio zaštićen, koji je govorio o podvođenju devojaka i maloletnica na „žurkama“ u Končarevu i Jagodini, Dragan Marković Palma je u medijima izjavio da „zna identitet“ tajnog svedoka, i da ga je „prepoznao po džemperu“.

Komentari (3)

Vidi sve komentare