SSP: Fantomi su nekada „posuđivali“ kola za brzu vožnju, danas kradu naše gradove

Vesti 25. maj 202411:26 3 komentara
Stranka slobode i pravde
N1

"Fantomi su po Beogradu nekada „posuđivali“ kola za brzu vožnju, danas kradu naše gradove i opštine i ostali su u biračkom spisku i posle promene Zakona. Zakon kojim je navedeno da svi koji su promenili prebivalište u poslednjih 11 meseci ne mogu da glasaju na novoj opštini, nije rešio problem", rekla je Tatjana Pašić, članica Predsedništva Stranke slobode i pravde i narodna poslanica u razgovoru sa članovima ove stranke sa Vračara, navodi se u saopštenju.

Kako je u saopštenju stranke navedeno, fantomi sa prvim prebivalištem na opštini, na kojoj evidentno ne žive, su ostali u biračkom spisku.

Dodala je, kako se navodi, da će Milovan Bjelica Cicko, predsednik Skupštine opštine Sokolac iz Republike Srpske, ponovo u junu glasati jer se i dalje nalazi u biračkom spisku.

„Zamislite da tako svako može da glasa gde poželi, gde god da se zatekne. To nije normalno stanje, ma koliko nam govorili drugačije“, istakla je Tatjana Pašić, saopštila je stranka.

Pročitajte još:

„Izmenama zakona nije rešen osnovni problem, a to je ko i kako može da prijavi prebivalište. Jasno je da, na primer, 50 birača koji su prijavljeni u Peršernovoj 21 na Voždovcu, mahom iz Republike Srpske, sigurno ne mogu da žive u neuslovnoj kućici. Svakom ko je ikada prošao tuda jasno mu je da tu nema uslova za život ni za jednog čoveka, a kamoli za 50 ljudi“, istakla je Pašić, navodi se.

Kako je navedeno, takvim prijavama se krade glas Beograđana jer nemaju pravo da odluče o tome kako će da žive. „Zbog takvih manipulacija, Stranka slobode i pravde ne izlazi na izbore, jer je za 2. jun zakazana krađa Beograda i Vračara, gde postoje čak četiri liste koje su gotovo sigurno povezane sa vladajućom strukturom“, dodala je ona,

Tatjana Pašić, saopšteno je, razgovarala je sa članovima odbora na Vračaru i o tome kako je Vračar sveden na nivo mesne zajednice u ukinutom demokratskom izbornom procesu koji je postao farsa.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare