SSP: Huligani urinirali i bacali pikavce po vrtiću, a vlast neće da uvede nadzor

Vesti 05. dec 202220:33 6 komentara
Shutterstock/Ilustracija

Potpredsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Beograd Tijana Šerbula ocenila je da gradska uprava već dugo ignoriše zahteve roditelja za uvođenje privatnog obezbeđenja ili video nadzora u vrtićima koje nema ko da čuva i navela primer sinoćne provele u obdanište "Maslačak".

Pročitajte još:

„Danas su deca, koju nije imao ko da čuva, provela dan u vrtiću „Maslačak“ u koji su prethodne noći provalili huligani i urinirali im po sobama, bacali pikavce, ukrali svu tehniku i pojeli i popili hranu“, navela je Šerbula u pisanoj izjavi.

Ona je ukazala kako nije retka pojava da se „vikendom ili noću, kada vrtići ne rade, provaljuje u objekte ili uništavaju mobilijari u dvorištima vrtića“, ali da je sinoćno slučaj i taj stepen vandalizma nezapamćen.

„Grad već neko vreme ignoriše zahteve roditelja za uvođenje privatnog obezbeđenja ili video nadzora. Sve to je moguće samo u slučaju da troškove snose roditelji“, istakla je Šerbula, naglašavajući da „roditelji imaju i troškove kupovine čaša, ubrusa, papira za crtanje, bojica i slično“.

Šerbuula je, tvrdeći da takva „praksa nebrige“ za decu i nihove roditelje i vaspitače traje godinama“, istakla da je za njihovu bezbednost nadležan gradski Sekretarijat za obrazovanje i dečiju zaštitu.

„Da bi se rešilo pitanje bezbednosti Grad mora da uvede video nadzor u sve vrtiće i da obezbedi čuvare u objektima koji su često meta provalnika“, poručila je potpredsednica GrO Beograd Stranke slobode i pravde.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare