SSP: Jedan od svedoka u slučaju „Palma“ zastrašivan, ali želi da da iskaz

Vesti 28. apr 202119:17 > 19:23120 komentara
Izvor: Tanjug/ Tanja Valič

"Jedan od svedoka koji je očevidac događaja u slučaju "Palma" o dugogodišnjem podvođenju devojčica, devojaka i žena od strane narodnog poslanika i predsednika SO Jagodina Dragana Markovića Palme, izložen je svakodnevnim pritiscima i pretnjama", saopštila je Stranka slobode i pravde.

„Najtežu od njih prijavio je Policijskoj stanici Voždovac u Beogradu pre četiri dana, u subotu 24. aprila u 15:40, kada je primetio automobil koji ga je pratio, registarskih tablica koje je naveo policiji, u kome su bila dvojica mlađih muškaraca, čiji je opis takođe izneo policiji, a koji su mu se, osim praćenja, zaletali u automobil i neovlašćeno snimali, o čemu takođe postoje svedoci“, navodi SSP u saopštenju.

Kako navodi SSP u saopštenju, „saznali su da ova prijava ni do danas nije stigla u nadležno Drugo osnovno tužilaštvo u Beogradu“.

„Iako je u službenom iskazu naznačena hitnost postupanja i navedene su sve okolnosti zbog kojih je ovaj svedok u izuzetno delikatnoj i osetljivoj situaciji“, navode.

Povezane vesti

„Imajući u vidu da Dragan Marković Palma već danima pokušava da otkrije identitete svedoka u javnosti i time ih direktno zastraši, nereagovanje tužilaštva za ovog svedoka predstavlja dodatni pritisak, zbog čega je ovaj svedok izuzetno zabrinut za svoju i bezbednost svoje porodice, a naročito svog maloletnog deteta“, navode.

Uprkos tome, navodi se u saopštenju, „ovaj svedok je spreman da se momentalno odazove pozivu policije i iznese sva svoja saznanja“.

Komentari

Vaš komentar